Tele2 innfører sikkerhet mot høye mobilregninger i utlandet

Pressemelding fra Tele2 20. juni 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Tele2 utvider kostnadskontrollen for databruk på mobilen og mobilt bredbånd i utlandet.

Løsningen ble implementert for EU/EØS i fjor, og nå inkluderes resten av verden. Dermed er kundene sikret mot høye regninger ved bruk av data på mobilen i utlandet. 

– Sommeren er høysesong for utenlandsreiser, og vi ønsker at våre kunder skal kunne reise hvor de vil uten å være urolige for at mobilregningen kommer ut av kontroll som følge av databruk, sier salgs- og markedsdirektør Christian Sæterhaug i Tele2.

Sæterhaug forsikrer om at kundene enkelt kan deaktivere kostnadskontrollen dersom de har behov for å benytte data regelmessig i utlandet. Den nye standardtjenesten er innført for at kunder skal slippe en ubehagelig overraskelse når mobilregningen kommer etter et utenlandsopphold.

– Kostnadskontroll på databruk er viktig å ha på plass med tanke på at antallet smarttelefoner har økt kraftig i markedet. Denne løsningen vil fungere som et sikkerhetsnett for de kundene som ikke er klar over at applikasjoner og e-postklienter kan føre til datatrafikk uten at brukeren selv har initiert en handling, sier Sæterhaug.

Kostnadskontrollen, som ble innført 9. juni, innebærer at mobilkundene blir varslet via SMS når mengden datatrafikk overskrider 400 kroner, og at telefonen sperres automatisk for datatrafikk når beløpet har nådd 500 kroner.

Til toppen