Operasjon Duppeditt har som mål å sette innsamlingsrekord for småelektronikk.

VIL SAMLE INN MER SMÅELEKTRONIKK

– Å bidra i Operasjon duppeditt med informasjon vil være en aktivitet som bidrar til at pliktene i forskriften overholdes.

Det skriver prosjektleder Anne Marie Øygarden i et brev til forhandlere av småelektronikk. Operasjon duppeditt er det velklingende (?) navnet på en kampanje som har som mål å bygge kunnskap om EE-avfall, samt sette innsamlingsrekord for småelektronikk. Miljøverndepartementet er hovedsponsor, og kampanjen har som mål å samle kommuner, småelektronikkforhandlere, avfallsselskaper, skoler og enkeltpersoner til en landsdekkende dugnad i høst.

– Alle forhandlere av småelektronikk er som kjent forpliktet til å være mottakspunkt for EE-avfall. Forhandlerne skal også informere kundene om mottakstilbudet. Forskriften som regulerer dette vil være et naturlig utgangspunkt for kommunikasjonen for Operasjon duppeditt. Vi vil derfor oppmuntre alle til å være med. Det er fortsatt tid til å informere ansatte, trykke opp materiell og gjennomføre tiltak, skriver Øygarden.

Ikke for sent å delta

I spissen for kampanjen står en gruppe ledet av Avfall Norge. Gruppen består av representanter fra kommunikasjons- og farlig avfallgruppa i Avfall Norge, SFT, Elretur, Ragn Sells, Eurovironment, Renas og Norsk forening for farlig avfall. Kampanjen har også opprettet en styringsgruppe som har hovedansvaret.

I vår inviterte SFT forhandlere av småelektronikk til arbeidsmøte om medvirkning i kampanjen. I ettertid har mange meldt fra at de vil gjennomføre kampanjeaktiviteter, men prosjektleder Anne Marie Øygarden forteller at det fortsatt er mulig å hive seg på.

– Selve kampanjen vil lanseres i oktober, og kampanjen starter 1. november. Da blir trykket stort for å informere befolkningen om hvilke returordninger som eksisterer og hvilke rettigheter de har. Avfallsselskap over hele landet vil ha aktiviteter. Forhandlere fra ulike kjeder i flere bransjer vil distribuere materiell og ha aktiviteter, skriver Øygarden.

Hun håper forhandlere tar kontakt hvis de trenger hjelp og tips, og viser til at det ligger mye informasjon på www.operasjonduppeditt.no.

Til toppen