ASUS VIL INN PÅ MOBIL

– Vi ønsker å bli en ledende aktør innen smarttelefoner, ved å satse på premiumprodukter og vår Padfone Infinity.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Anders Haby, PR-ansvarlig i Asus Nordic AB, når vi møter ham på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. Padfone Infinity er en oppgradering av Padfone 2, som ble lanserte for noen måneder siden.

– Den har fått bedre skjerm, bedre prosessor og bedre kamera. Dessuten er det en mer luksuriøs versjon. Konseptet er at man har en smarttelefon som man dokker i nettbrettet, slik at man får to enheter i én. Det gjør at man alltid har samme informasjon tilgjengelig, om man bruker den som smarttelefon eller nettbrett. Dette er en rimeligere løsning enn å kjøpe både smarttelefon og nettbrett med tilsvarende ytelse, som er absolutt i toppsjiktet, sier Haby.

Padfone og Fonepad

Vi ønsker å vise at vi er en leverandør som kan konkurrere med HTC, Samsung, LG og de andre store merkene

Mobiltelefonen har LTE, skjermen er på fem tommer, og Padfone leveres med 32 eller 64 GB minne. Skjermen på nettbrettet er 10,1 tommer, dette er en dum skjerm uten prosessor eller minne, men med egne batterier.  Prisen er 999 euro, tilsvarende rundt 8.000 kroner. Infinity kommer i butikkene i andre kvartal.

For å gjøre det enkelt for forbrukerne, eller kanskje omvendt, har Asus et annet produkt som heter Fonepad.

– Dette er et nettbrett som også kan brukes som telefon, man kan også kalle den for en phablet. Skjermen er sju tommer og enheten minner litt om vår Nexus 7, men denne kan man ikke ringe med. Oppløsningen på IPS-skjermen er 1280x800 bildepunkter og gir svært gode farger fra alle vinkler, sier Haby.

Prosessoren er en enkjernes Intel Atom på 1,2 GHz på 1 RAM. Kapasiteten er 16 GB, og kan økes med mikro SD-kort på inntil 32 GB. Haby mener det store er prisen, på 219 euro tilsvarende 1.800 kroner. Enheten kommer i butikkene i mars-april.

Dreid mot brett

– Hvordan er markedssituasjonen for Asus i Norden?

– Den er veldig bra. Vi er nye på telefoner og er foreløpig ingen stor spiller her, men vi forsøker å vokse ved å lansere premiumprodukter. Vi ønsker å vise at vi er en leverandør som kan konkurrere med HTC, Samsung, LG og de andre store merkene. Når man ser på nettbrett er vi nummer tre, etter Apple og Samsung.

– Når man ser på de ulike forretningsområdene til Asus; PC, nettbrett og smarttelefoner, hvilken utvikling ser vi her?

– Det har dreid seg mot nettbrett. De rimeligste datamaskinene har tapt andeler til disse, men for forretningsmarkedet og brukere som krever mer er PCen fortsatt uslåelig.

– I hvilke kanaler vil dere levere Padfone?

– Vi selger i dag Padfone 2 via enkelte mobiloperatører, og håper å nå enda flere med Infinity-modellen. Dessuten satser vi på nettbutikkene.

Powered by Labrador CMS