Ine Opseth (f. v.), Marte Ottemo, Tina Hageberg Sølvberg, Maria Nelly Flatland, Anine Dedekam Moldskred og Mali Hole Skogen deltok på det første møtet i bærekraftsgruppen. Foto: Guro Husby/Norsirk

NY BÆREKRAFTGRUPPE

Sirkulærøkonomi, bærekraft, nye lover og regler både nasjonalt og fra EU står på planen i 2022, og sammen står man sterkere for å møte nye utfordringer.

Publisert

Sammen med Norsirk og IKT-Norge har Stiftelsen Elektronikkbransjen tatt initiativ til å opprette en bærekraftgruppe som møtes månedlig for å diskutere relevante problemstillinger, ny lovgivning og politiske initiativ på tvers av egne organisasjoner.

Vi er ulike organisasjoner med forskjellige mål, men mange av problemstillingene vi møter er de samme

Med i gruppen er Mali Hole Skogen, teknologi- og bærekraftsdirektør i IKT-Norge, Ine Opseth, prosjektleder for RePower i Power Norge, Guro Husby, markedssjef i Norsirk, Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Tina Hageberg Sølvberg, klima- og bærekraftsdirektør i Telenor, Maria Nelly Flatland, bærekraftsrådgiver i Atea, Tord Dale, leder for bærekraft i Virke, Camilla Gramstad, bærekraftansvarlig i Elkjøp Norge og Anine Dedekam Moldskred, prosjektleder i Restarters Norge.

Norsirk stilte som vertskap på første frokostmøte, og markedssjef Guro Husby gikk gjennom hvordan avfallsbransjen fungerer og hvilke politiske utfordringer som vil dukke opp framover.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2022, som ble distribuert 19. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS