WOODS UTFORDRER TØRKETROMMELEN

Cecilia Krabbe Erixon viser frem avfukterens filter, som skiftes én gang i året. Foto: Jan Røsholm

– Det er 55 prosent mer effektivt å tørke klær med vår avfukter enn med en moderne tørketrommel, sier Cecilia Krabbe Erixon i svenske Woods.

Publisert Sist oppdatert

– Vår avfuktermodell LD40 er kåret til testvinner av Villalivet i deres test av hvilken tørkemetode som er mest energieffektiv for å tørke klær innendørs. Nå er det dokumentert at en avfukter er et reelt alternativ til tørketrommel. Med de strømprisene vi ser nå, blir forskjellen stor, sier Erixon.

Et lite utvalg av produktene Woods viser på IFA. Foto: Jan Røsholm

Fagbladet Elektronikkbransjen møter henne og norgesansvarlig Ørjan Myran på IFA-messen i Berlin i september.

Trekker lite strøm

Avfukteren LD40 bruker ifølge Woods 55 prosent mindre energi enn en tørketrommel. Fot: Jan Røsholm

Avfukteren Woods LD40 kom på markedet i 2021, men er nå kåret som en energivinner. Det viser et strømforbruk på 0,97 kWh, mens en tørketrommel med varmepumpeteknologi, ifølge testen Woods viser til bruker, 1,50 kWh. Et tradisjonelt tørkeskap har et forbruk på 4,57 kWh.

– Kapasiteten på avfukteren er opptil 13 liter i døgnet, og den kan operere i rom opp til 100 kvadratmeter, sier Erixon.

– Filteret byttes én gang i året, og vi tilbyr en abonnementsordning som sørger for at kunden får filteret i posten, sier Erixon.

Prisen på Woods LD40 avfukter er rundt 8.000 kroner, og produktet har 10 års garantiprogram.

Markedssjef Cecilia Krabbe Erixon og norges-ansvarlig Ørjan Myran foran avfukteren LD40. Foto: Jan Røsholm

Ny avfukter til krypkjeller

– Den nye avfukteren for kjellere er utstyrt med både pumpe og rør, sier Myran.

Kapasiteten på avfukteren er opptil 13 liter i døgnet, og den kan operere i rom opp til 100 kvadratmeter

Røret som er nevnt over er for å få sirkulert den tørre luften rundt i rommet eller opp til kanal for å fordele den tørre luften rundt i for eksempel kjellerboder. Avfukteren er også utstyrt med pumpe for kondensvannet. Da vil den pumpe vannet opp og vekk fra en kjeller hvor sluk ikke er tilgjengelig. Modellen heter Woods DSL95, og kommer på markedet høsten 2022.

– En annen finesse er en trådløs fjernkontroll. Dermed slipper man å krype inn i trange kjellere for å betjene avfukteren.

Avfukteren for krypkjeller leveres med avløpsslange, slik at fuktigheten bringes ut av kjelleren. Foto: Jan Røsholm

Prisen på den nye avfukteren vil være rundt 20.000 kroner. Svært mange av produktene fra Woods produseres i Mariestad i Sverige.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS