OnePlus lanserer 11 5G og nye Buds Pro 2 i vinter. Foto: OnePlus

EN ONEPLUS SOM VARER

Kinesiske OnePlus lanserer sin nye toppmodell OnePlus 11 5G, og lover oppgraderinger i fire år framover.

Publisert

– Vi ser at folk bruker telefonen sin stadig lengre, opp mot 3,3 år. Så vi garanterer oppdateringer i fire år framover, og sikkerhetsoppdateringer i fem år, sier Martin West, produktsjef for Norden i OnePlus, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Nyeste Snapdragon

OnePlus 11 5G er utstyr med 6,7 tommer stor amoled-skjerm med 120Hz oppdateringsfrekvens. Den har også LTPO 3.0 ved 2K 120Hz, en egenutviklet teknologi fra OnePlus som skal spare energi og tilpasse seg oppdateringsfrekvens i henhold til den spesifikke bruken.

Også på innsiden har den nye modellen fått en kraftig oppdatering.

– OnePlus 11 har fått en helt ny prosessor, og er først ute med den nye Snapdragon 8 Gen 2-plattformen, sier West.

OnePlus 11 5G vil også være en av de første telefonene som støtter maskinvareaktivert «ray tracing» for gamerne.

Med opptil 16 GB ram og 256 GB rom med UFS 4.0 skal OnePlus 11 også være sikret for framtiden.

Vi ser at folk bruker telefonen sin stadig lengre, opp mot 3,3 å

For å øke ytelsen ytterligere kommer telefonen med RAM-Vita, OnePlus’ egen maskinlæringsteknologi.

– Alt dette kombinert betyr at OnePlus 11 16 GB kan holde opptil 44 apper aktive i bakgrunnen, noe som reduserer antallet appavslutninger og tvungen omstart, sier West.

OnePlus 11 5G skal også være en av de første Android-telefonene som kommer med Dolby Vision HDR-teknologi.

– Telefonen har også WiFi 7-støtte, de første ruterne med denne teknologien så vi lansert på CES-messen tidligere i år, sier West.

Fortsetter med Hasselblad

– Etter ønske fra medlemmene i vårt kundesamfunn er nå også den fysiske knappen på siden og Hasselblad-samarbeidet tilbake, sier Marie Dam Feldborg, nordisk markedsdirektør i OnePlus.

Flaggskipet er utstyrt med et tredobbelt kamerasystem. I kjernen av kameraoppsettet er en 50 MP IMX890-sensor, som OnePlus sier er spesielt valgt for å ta bilder med høyt dynamisk område med en optisk bildestabilisator.

Marie Dam Feldborg, nordisk markedsdirektør og Martin West, produktsjef for Norden i OnePlus viser fram selskapets nye flaggskipmodell. Foto: Marte Ottemo

Hovedkameraet er supplert med et 115-graders 48 megapikslers ultravidvinkelkamera, og et IMX709 32 megapikslers portrettobjektiv.

Samarbeidet mellom OnePlus og Hasselblad fortsetter med OnePlus 11 5G, og skal gi bedre fargegjengivning på bildene.

Portrettmodus med Hasselblad skal gi en speilrefleks-lignende dybdesporing, naturlig bokeh og lysflimmereffekter, og simulerer profesjonelle portretter tatt av et ekte Hasselblad-kamera, utstyrt med XCD 30mm og 65mm objektiver.

Med støtte for 100W lading, gir OnePlus 11 5G mye raskere oppfylling av batteret. Det skal bare ta 25 minutter for OnePlus 11 5G å lade fra én til 100 prosent i batterikapasitet.

Nyhet for ørene

Kineserne lanserer samtidig øreproppene OnePlus Buds Pro 2. Den romlige lydteknologien simulerer surroundlydopplevelsen til en kino og proppene er også en av de første True Wireless Stereo-øretelefonene som bruker Googles romlige lydfunksjoner utviklet for Android 13.

Under Android 13-rammeverket gir OnePlus Buds Pro 2 også tilgang til den flerdimensjonale flerkanalslyden på YouTube og Disney+.

OnePlus Buds Pro 2 lanseres med en equalizer-EQ innstilt av den Oscar®-vinnende komponisten Hans Zimmer, som lar brukerne justere balansen mellom frekvenskomponentene

OnePlus har også inngått et eksklusivt samarbeid med den danske høyttalerprodusenten Dynaudio. 11 mm pluss 6 mm dobbel driverteknologi skal ifølge selskapet levere lave frekvenser for en dypere, fyldigere og mer dynamisk bass. Hodetelefonene har også en Dynaudio standard EQ og tre tilpassede EQer, slik at brukere kan lytte til hvilken som helst sang med sin originale og rene lyd.

OnePlus Buds Pro 2 har den ledende TUV-sertifiserte funksjonen Smart Adaptive Noise Cancellation som eliminerer omgivelsesstøy på opptil 48 dB. OnePlus Buds Pro 2 har også en HearThrough-teknologi som, når den er aktivert, lar brukere delta i samtaler selv med øretelefonene på.

Proppene gir opptil 39 timer med musikkavspilling og koster 1.990 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2023, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS