Epsons bærekraftrapport sier ingenting om hva det betyr å ha det ryddig på kontoret. Foto: Epson

BÆREKRAFT ER GOD BUTIKK

– Hvis alle laserskrivere i Europa ble erstattet med Epsons varmefrie blekkteknologi, ville C02-utslippene reduseres med 410 millioner kilo årlig.

Publisert Sist oppdatert
Jan Ove Johansson er forretningskundesjef i Epson Norge. Foto: Epson

– Dette er ikke bare positivt for miljøet, men også god butikk. 85 prosent av forbrukerne svarer at de har høyere sannsynlighet for å handle med bedrifter som har et godt miljøomdømme fremfor de med nøytral miljøprofil, sier Jan Ove Johansson, forretningskundesjef i Epson Norge, i en pressemelding.

Ifølge en fersk bærekraftrapport Epson har fått laget på bakgrunn av en undersøkelse blant 4.000 ledere, ansatte og forbrukere i Norge, Europa og Midtøsten, samt en serie debattarrangement, mener 75 prosent at arbeidsgiver bør fokusere mer på bærekraft og sosialt ansvar etter Covid-19.

Det grønne skiftet

–I tillegg til de reduserte CO2-utslippene ville en overgang til vår varmefrie blekkteknologi kutte strømkostnadene med opptil 152 millioner euro, sier Johansson i pressemeldingen.

Enkle løsninger som kontorprodukter kan ha stor effekt

Ifølge Epson Sustainable Working Environment Index 2021 mener 81 prosent av de ansatte det er viktig at arbeidsgiver engasjerte seg i bærekraft og sosiale spørsmål. Som forbrukere mener 83 prosent at dette bør være ivaretatt ved kjøp av produkter og tjenester.

Johansson mener teknologi blir ansett som viktig i det grønne skiftet.

– Dette settes ofte i lys av megatrender som elbiler, vindkraft og solceller, selv om anskaffelse av enkle løsninger som kontorprodukter kan ha stor effekt på bedrifters miljøregnskap.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2021, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS