ØNSKER SATSING PÅ LADBARE BATTERIER

GB Batteries oppfordrer konkurrenter og detaljhandel til å prioritere ladbare batterier fremfor engangsbatterier. Foto: GP Batteries

GP Batteries vil innen 2030 endre produksjonen, slik at ladbare batterier utgjør minst 50 prosent. Nå utfordrer de detaljhandelen til å følge opp.

Publisert

– En stor felles transformasjon innen batterikategorien er helt nødvendig. Hvert år importeres over 21 millioner engangsbatterier til Norge. Ved å erstatte en liten del av disse med mer bærekraftige alternativer, kan vi oppnå store positive effekter, sier GP Batteries' administrerende direktør Malin Torberntsson i en pressemelding.

– I en tid hvor flere bransjer tar store skritt for å håndtere sine bærekraftutfordringer, har husholdningsbatteriene falt av, sier Torberntsson.

 

Ønsker felles satsing

Administrerende direktør Malin Torberntsson. Foto: GP Batteries

I pressemeldingen lover selskapet at minst halvparten av deres batteriproduksjon innen 2030 skal bestå av oppladbare alternativer, og de håper samtidig å inspirere konkurrentene til å gjøre det samme.

– Vi har klart å normere bruk av elbil i Norge. Nå er det på tide å gjøre det samme med oppladbare husholdningsbatterier. For å drive endring er det nødvendig med en samstemt retning, hvor bransjen tar et felles ansvar for både produksjon og kundereise i butikk, sier Torberntsson.

I pressemeldingen vises det til at engangsbatterier siden 1956 har vært en del av de europeiske husholdningene, og at de i dag utgjør 98 prosent av alle husholdningsbatterier i Europa (EPBA).

 

Det første steget er å endre produksjonen, for å deretter synliggjøre disse alternativene i både butikk og e-handel

23 mrd. engangsbatterier

– Dette tilsvarer et årlig forbruk på omtrent 23 milliarder batterier. Nå tar GP Batteries et avgjørende skritt mot å omforme bransjen, heter det.

Det vises til at dagens ladbare batterier har en gjennomsnittlig levetid på fem år, med både høy ytelse og holdbarhet. Nærmere 71 prosent av den norske befolkningen ønsker også å redusere bruken av engangsartikler, ifølge en undersøkelse av Kantar Sifo fra 2020. Til tross for dette er ladbare batterier fortsatt i mindretall, men Torberntsson tror kundene vil handle ladbart i større grad, hvis dette blir mer tilgjengelig på salgshyllene.

Fra testlaboratoriet der de ladbare ReCyko-batteriene testes. Foto: GP Batteries

– Det første steget er å endre produksjonen, for å deretter synliggjøre disse alternativene i både butikk og e-handel, slik at forbrukerne kan velge bærekraftige alternativer, sier Torberntsson i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS