De nye papirkapslene er tilpasset Original-maskinene, som Creatista Plus. Foto: Nespresso

PAPIRKAPSLER FRA NESPRESSO

– Vår papirbaserte og hjemmekomposterbare kapsel utfyller vårt tilbud av aluminiumskapsler, sier Nespresso Norden-sjef Mark Ruijgrok.

Publisert

– Nespresso fortsetter å være en pioner innen bærekraftige løsninger for kaffeelskere, og denne lanseringen representerer et viktig steg i selskapets forpliktelse til å tilby forbrukerne enda flere miljøvennlige valg uten å gå på kompromiss med den premium kaffekvaliteten, heter det i en pressemelding.

Dette gir kaffeelskere enda et bærekraftig valg

Navnet på kaffeblandingen er preget inn i de nye papirkapslene. Foto: Nespresso

Nespressos serie papirbaserte kaffekapsler skal ifølge selskapets nettsider ikke kastes som matavfall eller papiravfall, men kan komposteres sammen med mat- og hageavfall. Har man ikke tilgang til en slik løsning, skal de kastes som restavfall. I første omgang kommer kapslene for salg i Nespressos egne butikker.

– Å utfordre grensene for fine kaffeopplevelser er en del av Nespressos innovasjon, og siden vi ble et B Corp-selskap, er vi enda mer forpliktet til å utvide de bærekraftige valgene vi tilbyr forbrukerne, sier administrerende direktør Mark Ruijgrok i Nespresso Norden i pressemeldingen.

 

Flere vil kompostere

Administrerende direktør Mark Ruijgrok. Foto: Nespresso

B Corp-sertifiseringen gir ifølge Nespresso en sikkerhet for at selskapet holder de høyeste verifiserte standardene for samfunns- og miljørelatert ytelse, åpenhet og ansvar, basert på strenge kriterier i fem kategorier: styring, ansatte, kunder, samfunn og miljø.

– Vi er glade for å lansere vår papirbaserte, hjemmekomposterbare kapsel i Skandinavia, som vil utfylle vårt tilbud av aluminiumskapsler som både kan resirkuleres og er laget av minst 80 prosent resirkulert aluminium. Dette gir kaffeelskere enda et bærekraftig valg, uten å ofre Nespressos uforglemmelige smak, sier Ruijgrok i pressemeldingen.

Her heter det at de nye kapslene representerer et gjennombrudd innen bærekraftige kaffekonsepter. Utviklingen skal ha tatt tre år.

I en undersøkelse utført i Skandinavia, svarte 27 prosent av kaffekonsumentene at de allerede bruker hage- eller vermikompostering/bokashi for sitt bioavfall. Ytterligere 40 prosent vurderer å starte hjemmekompostering de neste to årene.

– Denne nye lanseringen kommer dermed som en svært relevant løsning for miljøbevisste nordmenn, heter det i pressemeldingen.

Nespressos nye papirkapsler kommer i fem kaffeblandinger. Foto: Nespresso

 

Fem blandinger

Den nye serien av papirbaserte kaffekapsler er sertifisert for hjemmekompostering av TÜV Austria. Blant de fem blandingene er en økologisk kaffe fremskaffet gjennom Nespressos AAA Sustainable Quality-program, spesielt tilpasset den nye papirbaserte teknologien. I dette programmet samarbeider Nestlé Nespresso SA med mer enn 140.000 bønder i 18 land, for å implementere bærekraftige praksiser på gårder og i de omkringliggende distriktene.

Nestlé Nespresso har hovedkontor i Vevey i Sveits, har virksomhet i 81 land, og har over 13.000 ansatte. I 2021 hadde de et globalt nettverk av 802 butikker.

I Norge kan man gjenvinne brukte aluminiumskapsler i Nespresso-butikkene, eller med spesielle gjenvinningsposer levere dem i Post i butikk, eller til budet når man får ny hjemlevering med Posten.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2024, som ble distribuert uke 25. Hele digitalutgaven blir tilgjengelig 2. juli. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS