Morten Jensen i EM Nordic med basskabinettet 2X8 (5.300,-), pre-amp pedalen Transit (4.100,-) og basstoppen ELF (2.850,-). Bassen er en Sterling by Musicman. Foto: Stian Sønsteng

STOR LYD FRA SMÅ BOKSER

EM Nordic viser på Larvik gitarfestival et portabelt basskabinett, en topp som veier 730 gram og en pre-amp-pedal, alt til drøyt 12.000 kroner.

Publisert

– Det har vært stor interesse rundt de nye produktene fra Trace Elliot, nettopp fordi de er så små i størrelse. Dette viser at de nå er tilbake for fullt, sier Morten Jensen i EM Nordic.

På Larvik gitarfestival er settet fra Trace Elliot sentralt plassert i utstillingen til EM Nordic.

– Hvem kjøper dette?

– Bassister som er mye på farten, og vil ha et kompakt sett de kan bruker til småjobber eller øving. Kanskje kjøper de bare toppen, ELF, som gir 200 watt og enkelt kan tas med på flyet – og koples til kabinettet som står på spillestedet. Det samme gjelder pedalen, Transit, som kommer med en bæreveske. Denne har tuner, kompressor, equalizer, vreng og alt du trenger, og kan koples rett til miksebordet, sier Jensen.

Kabinettet heter 2X8 og koster 5.300 kroner, mens ELF koster 2.850 og Transit 4.100 kroner.

Ny teknologi har gjort det mulig å få mye effekt ut av små bokser

– Hva er alternativet?

– Å drasse med seg store amper i bilen. Her kan du enkelt ta med deg lyden du er vant til, til en okay pris. Dette er veldig kult, sier Jensen.

Det britiske selskapet Trace Elliot ble etablert i 1979, og lager forsterkere og annet utstyr for bassister. De har også undermerket Trace Acoustic for akustiske instrumenter.

– Hva betyr Trace Elliot som varemerke for dere?

– Det er ganske nytt hos oss, men er et godt og innarbeidet merke. Mange forbinder det kanskje med 80- og 90-tallet, og alle bassister kjenner til det.

Vox MV50

Jensen sier det er mange som produserer utstyr som blir stadig mindre i størrelse.

– Ny teknologi har gjort det mulig å få mye effekt ut av små bokser, noe som ikke var mulig før med rør eller store transistorer.

EM Nordic viser også annet smågodt på salgsmessen under Larvik gitarfestival, som en serie gitartopper fra Vox; MV50 AC, Rock og Clean.

Gitartoppene Vox MV50 AC, Rock og Clean som med nye vakuumrør gir 50 watt. Pris: 2.100,- Foto: Stian Sønsteng.

– Disse gir 50 watt i en veldig liten boks, og har ny teknologi utviklet i samarbeid med Korg, kalt Nutube. Dette er en ny form for rørteknologi som krever mindre strøm og plass, kombinert med et klasse D-sluttrinn som gjør at de kan gi 50 watt. Dette er en veldig god amp du kan ha med deg i gigbaggen, en fullverdig amp du kan sette ned på pedalbrettet eller bruke hjemme. De låter vanvittig bra, og kan spille på alt fra små høyttalere fra Vox i samme serie til virkelig store høyttalere, sier Jensen.

Han tror mange vil kjøpe disse i tillegg til de store ampene de ellers bruker.

– Her kan du også kople til hodetelefoner, slik at du kan øve uten at du forstyrrer andre, sier Jensen.

Vox MV-50 koster 2.100 kroner, og til våren kommer det ytterligere to modeller; Boutique og High Gain.

– Hvordan vil du beskrive lyden på de ulike modellene?

– AC har den krispe lyden Vox AC-30 er kjent for. Rock er litt over i retning Marshall, mens Clean som navnet tilsier gir en ren lyd og er fin å kople pedaler til. Boutique er en betegnelse som ofte brukes på en litt forfinet hifi vrenglyd, mens High Gain er mer mot metall og hardrock, sier Jensen.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.

Powered by Labrador CMS