Administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik, skal gjenvinne mer el-avfall. Foto: Norsirk

GJENBRUK ER GOD BUTIKK

I 2016 sørget Norsirk for gjenbruk av 1200 tonn EE-avfall. Det tilsvarer 75% av gjenbruket i Norge. Nå skal selskapet tredoble gjenbruket på tre år.

Publisert Sist oppdatert

Sirkulærøkonomi handler om å bruke ressurser på nytt. I et miljøperspektiv er det mer miljøvennlig og klimabesparende å gjenbruke produkter og komponenter enn å gjenvinne materialer.

På Norsirks fagseminar 30. mars får du høre spennende betraktninger rundt bærekraft og gjenbruk fra fire perspektiver: produsenter, politikere, investorer og gründere. Mer om programmet og påmelding finner du her.

Bærekraftig forretningsmulighet– Dette tar Norsirk på alvor. Vi har knyttet til oss selskaper som jobber med gjenbruk av både produkter og komponenter, i tillegg til at vi aktivt er ute hos kundene våre, de som har produsentansvar for EE-produkter, for å se på mulighetene til gjenbruk av EE-produkter hos dem,  sier administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik.

Flere av Norsirks kunder har sett komponent- og produktgjenbruk som en bærekraftig forretningsmulighet.

– Både Get og Grundig er eksempler på selskaper som tar miljøet på alvor, og som ser mulighetene i gjenbruk. Norsirk har gjennom samarbeidspartnere som Alternativ Data og Itas, produksjonslinjene på plass for å øke gjenbruken, så er det opp til kundene våre å komme på banen med produkter som kan gjenbrukes; enten i sin helhet, eller som komponenter, sier Ervik.  

På Norsirks fagseminar 30. mars får du høre spennende betraktninger rundt bærekraft og gjenbruk fra fire perspektiver: produsenter, politikere, investorer og gründere. 

Om fagseminaret Fagseminaret arrangeres i Jakob Kulturkirke 30. mars. Da blir også årets miljøresultater presentert av Stig Ervik. Arrangementet er kostnadsfritt, og varer fra 14:00-16:00 den 30. mars. Det blir mulighet for mat og mingling fra klokken 16:00.

Powered by Labrador CMS