De administrerende direktørene Are Pedersen (t. v.) og Odd Arne Steffensen i Response Nordic og Beach Mountain med noe av produktporteføljen. Foto: Response Nordic

RESPONSE + BEACH MOUNTAIN = SANT

Response Nordic og Beach Mountain inngår partnerskap, får samme eier og flytter sammen, med en portefølje innen elektronikk, sport og foto.

Publisert

– Som distributør er det helt avgjørende at vi øker profesjonaliteten, utvikler virksomheten og investerer i systemer som også kommer kundene til gode. Vi er to selskap som ligger i samme by, har komplementære produkter og kjenner hverandre fra lang tid tilbake. Det er ikke mange ukjente faktorer her, vi ser at vi totalt sett passer veldig godt sammen. I første omgang vil vi oppnå synergieffekter når det gjelder logistikk, økonomi og administrasjon, sier daglig leder Are Pedersen i Response Nordic AS.

Dette selskapet er heleid av Spex Holding AS, der Pedersen har vært inne med en eierandel på drøyt 25 prosent. Nå blir holdingselskapet også eier av Beach Mountain AS, som til nå har vært eid av Invest 42 AS. Dette selskapet vil gjennom transaksjonen bli medeier i Spex Holding AS.

– De to selskapene består per dags dato, og alle ansatte blir med videre, sier Pedersen til fagbladet Elektronikkbransjen.

33 medarbeidere

De to selskapene vil ha 33 ansatte i Trondheim, tre i Oslo, to i Sverige, én i Danmark, én i Finland og ni i BeNeLux.

– Våre hovedkontor er i Trondheim, og neste år flytter vi i Response Nordic inn i lokalene til Beach Mountain, som har et betydelig større areal, sier Pedersen.

Beach Mountain AS distribuerer i dag blant annet Haibike, GT, Winora, Woom, Babboe, efinity og Eddy Merckx sykler, samt flere andre merkevarer relatert til sykkel og fritid. Selskapet ble stiftet i 1992, har 15 ansatte og omsatte i 2019 for 122 millioner kroner.

Alle ansatte blir med videre

Response ble etablert i 1993, som en snø- og rullebrett-butikk i Trondheim. I 1999 ble Response Distribution AS etablert, og ti år senere begynte de å selge GoPros actionkamera. I 2015 byttet selskapet navn til Response Nordic AS, og de samtidig ble de GoPros distributør i hele Norden. I 2018 tok selskapet også over GoPro-distribusjonen i Belgia, Nederland og Luxemburg (BeNeLux), og de har i dag blant annet også varemerkene Goal Zero, Volcom, Armada og Nitro. Selskapet har i dag 18 ansatte og omsatte i 2019 for 480 millioner kroner.

Utnytter sesongene

– Selskapene opererer innen elektronikk, sport og foto. At det er en viss bransjeglidning på en del av produktene vi holder på med styrker også partnerskapet, sier Pedersen.

Mens Response Nordic distribuerer både i Norden og Benelux, har Beach Mountain kun distribusjon i Norge.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2020, som ble distribuert 12 oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– En del av deres merker har et potensiale ut over Norges grenser, og her tilfører vi systemer som gjør dette mulig på en enkel og effektiv måte. Dessuten har de kunder som vi ikke har, og omvendt, så det ligger gode synergier i at vi sammen kan tilby et bredere sortiment. Vi komplementerer også hverandre i forhold til hva som er våre høysesonger, slik at vi oppnår en jevnere utnyttelse av kapasiteten i selskapene, sier Pedersen.

Powered by Labrador CMS