BEDRE INNE-LUFT

Maria Borgersen og Jarle Karlsrud i Bedre Inneklima kommer med luftavfukteren Arete Two. Foto: Marte Ottemo

Luftspesialistene i Bedre Inneklima kommer med nye avfuktere, luftfuktere og klestørkere på årets IFA.

Publisert

– Hvordan er markedet for klimaprodukter i Norge nå?

– Det er veldig bra. Dette er jo sesongbaserte varer, og vi selger desidert mest luftfuktere om vinteren hvor luften blir tørr når vi varmer opp inne, sier forretningsutvikler Jarle Karlsrud i Bedre Inneklima, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Nå kommer Sandefjords-selskapet med en ny luftfukter fra Meaco.

– Dette er en evaporativ luftfukter, det vil si at filtrene suger til seg vann og slipper denne sakte med sikkert ut i luften. Da ser man ikke noen vanndamp slik som på de ultrasoniske produktene, og det legger seg ikke vanndråper og kalk på bord og møbler, sier han.

Produktet er så nytt at det foreløpig ikke har fått noe navn.

Den nye Arete Two har fått en større skjerm med mer informasjon. Foto: Marte Ottemo

– Det er veldig tidlig i lanseringsprosessen, og det kommer på markedet i løpet av vinteren 2024. Luftfukteren produserer 780 ml vann i timen, og er et produkt vi har veldig tro på, sier Karlsrud.

Man kan tørke en full maskin med klær på seks timer

For de som sliter med for mye vann i hjemmet, kommer Meaco og Bedre Inneklima med en ny modell også her.

– Vi har allerede solgt mye av Arete One, nå kommer Arete Two. Den har fått en større og bedre skjerm som viser all informasjon om fuktigheten i rommet, og kommer i en sju- eller ti-liters versjon. Også denne kommer på markedet til neste år, sier han.

Karlsrud forteller at selskapet har merket stor etterspørsel etter høstens ekstremvær, spesielt modeller til å tørke opp kjellere.

Lynx er den nye luftfukteren fra Stylies. Foto: Marte Ottemo

Meaco har også modeller som kan gjøre to ting på en gang.

– Man kan tørke en full maskin med klær på seks timer, og det er den avfukteren som bruker minst strøm. Den skiller også ut varme når den er i bruk, og vi ser nå at nordmenn også bryr seg om strømforbruket på maskinene de kjøper, sier han.

Bedre inneklima distribuerer også merket Stylies, og her er det selskapets evaporative luftfuktere som selger best i Norge.

– Den nye modellen kalt Lynx kommer nå, til en pris rundt 1 700 kroner, sier Karlsrud.

Vinteren 2025 kommer Bedre Inneklima også med varmeovner. Foto: Marte Ottemo

Et nytt produktområde fra samme merke er varmeovner.

– Disse kommer vi ikke med før til vinteren 2025, men det er et alternativ til oljeovnen i mindre rom, sier han.

Bedre Inneklima startet også opp Hemklimat.se, en svensk nettbutikk, i fjor.

– Den går stadig bedre, og nå har vi fått inn en ekstra mann der. Vi har et litt mindre utvalg enn det vi distribuerer i Norge og Danmark, men har valgt ut produktene som er bestselgerne i Norge, sier Maria Borgersen, ansvarlig for det svenske markedet.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS