Administrerende direktør i Beha, Robert Ringstad, har inngått selskapets hittil største enkeltkontrakt. Foto: Beha

STOR-KONTRAKT TIL BEHA

Porsgrunn-selskapet Beha har inngått en stor produksjonsavtale med en europeisk kunde.

Publisert

Panel- og glassovnsprodusenten Beha har gjennom sommeren og høsten forhandlet om en stor kontrakt med en europeisk distributør om OEM-leveranse av ovner fra 2020.

– Vi er virkelig stolte av at en stor europeisk forhandler kommer til oss med helt spesifikke om volum, design, elektronisk styring via app og tredjeparts godkjenning, samt ikke minst at det skal produseres i Norge. Når vi kan levere alt de ber om, viser dette at norsk industriproduksjon har et godt rennommé, et solid kvalitetsstempel og viser at vi kan konkurrere med lavkostland, sier administrerende direktør i Beha, Robert Ringstad.

– Hvem er det kontrakten er inngått med, og hvor stort volum er det snakk om?

– Det er inngått en avtale om å ikke si noe om hvem kunden er og nøyaktig volum, men for Beha er det en betydelig ordre og den største enkeltordre i selskapets historie, sier Ringstad på spørsmål fra Elektronikkbransjen.

OEM står for Original equipment manufacturer, og betyr at et selskap produserer en vare for så å selge denne til et annet selskap, som igjen selger produktet under eget varemerke.

Beha i Porsgrunn har gjennom en pågående restrukturering inngått flere avtaler innenfor nye markedssegmenter.

Med ny strategi kommer Beha til å øke satsingen på OEM-produksjon av ovnene sine. Foto: Beha.

For Beha er det en betydelig ordre og den største enkeltordre i selskapets historie

Vil leveranser av OEM-produkter bli en viktigere del av deres forretningsmodell framover?

– Beha endret sin strategi i 2019 ved å utvide distribusjonskanalene, og OEM er et av disse satsingsområdene som det vil satses mer på, sier Ringstad.

Beha utviklet ovnen gjennom høsten sammen med selskapets norske elektronikkleverandør, og ovnene er testet og godkjent av NEMKO, noe som var ett av kravene i leveringsbetingelsene.

– Vår kunde er så langt veldig fornøyd med produktene og vi startet produksjonen i desember og vil øke produksjonen fra januar. Med basis i vår kompetanse og teknologiplattform, kunne vi uten komplikasjoner bygge og produsere nøyaktig etter kundens design- og kvalitetskrav, sier forteller daglig leder og fabrikksjef Brian Haave.

Powered by Labrador CMS