Mackie FreePlay Live er på 150 watt, kan brukes alene eller i par, og har en trekanals mikser i mobilappen. Foto: Mackie

PORTABEL MED TREKANALS-MIKSER

– Mackie FreePlay Live gir deg for 4.000 kroner kraftig lyd i en liten boks, med mulighet til å mikse tre kanaler, sier Tore Vidar Knutsmoen i Benum.

Publisert Sist oppdatert

Benum viser på LLB-messen Mackies FreePlay-serie aktive høyttalere med blåtann; Go, Home og Live.

Alle har aux-inngang og et ladbart lithium-ion-batteri med 15 timers spilletid, og de to minste har en passiv bassrefleks-port og USB-utgang på 5V/2,4 Amp. for lading av andre enheter. Go veier 0,8 kilo og koster 1.700 kroner, mens Home veier 1,8 kilo og koster 2.500 kroner.

– Den minste er fin på farten og passer godt på badet, mens Home spiller mer enn godt nok på kjøkkenet og i større rom, sier produktsjef Tore Vidar Knutsmoen.

Tore Vidar Knutsmoen i Benum med Mackie FreePlay Live, med en trekanalers mikser i appen. Foto: Stian Sønsteng.

Han legger ikke skjul på at den største bukkene bruse på 150 watt er mest spennende.

Mikser i appen

– FreePlay Live har to kombo-innganger med jack/XLR, og som kan brukes til mikrofon, keyboard, elbass eller andre instrumenter. Den har en kvarttommers jackutgang som kan brukes til å kople til en ekstra FreePlay Live, andre aktive høyttalere eller en mikser, sier Knutsmoen.

Mackie er kjent for å lage god lyd for en rimelig penge, og dette gjelder alle de tre FreePlay-modellene

Han demonstrerer appen som følger med FreePlay Live:

– Med denne kan man mikse tre kanaler; de to jack/XLR-inngangene samt blåtann. Hvis man har koplet sammen to høyttalere av denne typen, kan man i samme skjermbilde mikse tre kanaler på begge, i tillegg til hovedvolumet på hver av dem.

– Hvilke bruksområder ser du for deg?

– En slik holder en masse til et foredrag for hundre personer, eller de kan brukes enkeltvis eller i par av for eksempel trubadurer. For min egen del kopler jeg til elbassen, og øver til låter jeg spiller via blåtann fra mobilen, sier Knutsmoen.

Med én Mackie FreePlay Live ser mikseren i appen slik ut; med mulighet til å mikse tre kanaler samt hovedvolum. Foto: Mackie.

Batteriene følger med

– Hva skiller Mackie fra konkurrentene i dette markedet?

– FreePlay Live stiller nok i en klasse for seg. Mackie er kjent for å lage god lyd for en rimelig penge, og dette gjelder alle de tre FreePlay-modellene. Serien kom i fjor, men er nå kraftig forbedret. Blant annet følger batteriene nå med i esken, sier Knutsmoen.

Mackie FreePlay Live er på 150 watt, veier 4 kilo, og koster 4.000 kroner. Foto: Mackie.

Hos Benum er det Live som selger mest av de tre.

– Denne kjøper gjerne musikere, og de som vil ha et lite anlegg med god lyd. Vi har solgt Live til en del hotell, som bruker den til arrangement, eller ønsker seg et anlegg de slipper å montere og det er lett å flytte rundt, sier Knutsmoen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

FreePlay Live har en 6-tommers basshøyttaler og to diskanter, som alle er forbedret siden forrige versjon. Vekten er 4 kilo, den måler 19,7x35,6x17,8 cm, og det følger med en adapter for montering på et standard mikrofonstativ.

Powered by Labrador CMS