LLB-messen 2023

SHURE KSM11 EN NY FAVORITT

Guri Istad i Benum med mikrofonhodet Shure KSM11. Foto: Stian Sønsteng

– Vokalmikrofonen Shure KSM11 er på kort tid blitt ekstremt populær, og brukes blant annet av Helene Bøksle og Miley Cyrus, sier Guri Istad.

Publisert

Hun er markedsansvarlig i Benum, og viser på LLB-messen i Telenor Arena mikrofonkapselen som kom på markedet for et halvt år siden.

– Shure KSM11 er primært beregnet på scenebruk, og settes på en trådløs eller kablet kropp. Helene Bøksle bruker den, og hun sier det er den beste mikrofonen hun noensinne har prøvd. Miley Cyrus og Tyler, the Creator, som er ganske forskjellige artister, har begge omfavnet KSM11, og bruker den fast, sier Istad.

Dette er noe av grunnen til at for eksempel rappere liker den

Lite håndteringsstøy

KSM11 kommer i fargene sort og børstet nikkel, og koster 11.800 kroner. Ifølge Shure er den designet for moderne digitale trådløse vokalprestasjoner i toppklassen, og den skal revolusjonere hvordan liveproduksjoner mikses, med et toppmoderne førsteklasses kondensatormikrofonhode.

– Den har praktisk talt ingen håndteringsstøy, takket være et avansert isolasjonssystem, og dette er noe av grunnen til at for eksempel rappere liker den, siden de ofte holder mikrofonene tett opptil mikrofonhodet, sier Istad.

Vokalmikrofonen Shure KSM11 kommer i fargene sort og børstet nikkel. Pris: 11.800,- Foto: Shure

Personlig valg

KSM11 skal ha den samme klarheten i lav- og mellomtoner som vanligvis finnes i dynamiske mikrofoner, kombinert med de avanserte detaljene som leveres av kondensatormikrofoner. Dette gjør at den skal levere transparent og slående vokalgjengivelse, med enestående kapselstøtisolering og plosiv beskyttelse, for en ren vokalfremstilling som lydteknikeren kan bruke i sin miks, ifølge Benums nettsider.

KSM11 har en ¾-tommers gullmembran, og ifølge Benum førsteklasses elektronikk for en bransjeledende dynamisk rekkevidde.

– Er det artistene flest som kjøper sine egne mikrofoner?

– Det er veldig opp og ned. Det er nok mange lydteknikere som tenker at det ville de selv gjort, siden mikrofonen er svært personlig både med tanke på hygiene og gjengivelsen av stemmen. Ulike mikrofoner passer til ulike stemmer, og mange artister finner frem til den mikrofonen som passer dem best, sier Istad.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS