Garmin fenix 5 Plus har muligheten for kontantløs betaling. Foto: Garmin
Garmin fenix 5 Plus har muligheten for kontantløs betaling. Foto: Garmin

MUSIKK OG BETALING PÅ ARMEN

– Med «betalingen» på armen får vi en sikrere og raskere betalingsprosess, sier Jonas Nilsson, ansvarlig for klokkemarkedet hos Garmin i Norden.

Publisert

Flere av deres modeller har mulighet for kontantløs betaling via Garmin PAY, i modeller som Forerunner 645 Music, vivoactive 3 Music og fenix 5 Plus.

– Vi ser at flere og flere forhandlere tilpasser seg forbrukeren. Ved at de blir kontantløse, blir samtidig sikkerheten bedre for personalet, da risikoen for ran og overfall minsker. Håndteringen av fysiske kontanter forsvinner, og mer tid kan legges over på service og kundebehandling, sier Nilsson i en pressemelding.

Jonas Nilsson er ansvarlig for klokkemarkedet hos Garmin i Norden. Foto: Garmin.
Jonas Nilsson er ansvarlig for klokkemarkedet hos Garmin i Norden. Foto: Garmin.

Alltid tilgjengelig

Han viser til at et kort kan mistes, eller lommeboken glemmes.

– Klokken er alltid tilgjengelig, og med en enkel bevegelse har du betalt. Om klokken tas av armen må den reaktiveres med en sikkerhetskode, noe som gjør prosessen pålitelig, sier Nilsson i pressemeldingen.

Jeg synes en klokke i 2018 bør kunne brukes til mer enn å vise tid og dato

Her heter det at Garmin i mer enn femten år har levert robuste GPS-navigasjonsklokker for sport og friluft, med modeller for multisport, fjellturer og jakt. I tillegg har de nylig presentert modeller med offline spillelister, som Spotify.

Garmin Forerunner 645 Music kan laste ned musikk fra for eksempel Spotify og Deezer. Foto: Garmin.
Garmin Forerunner 645 Music kan laste ned musikk fra for eksempel Spotify og Deezer. Foto: Garmin.

– Med et premium-abonnement kan du synkronisere dine spillelister fra ulike musikkleverandører som Deezer, Spotify og andre. Med et slikt abonnement kan man spille uten å høre reklame. La telefonen bli liggende hjemme når du skal ut på løpetur, det hele er enkelt og behagelig, sier Nilsson.

Han mener tiden da en pulsklokke kun var et verktøy for trening og løping er forbi.

Den eneste klokka

– Nå er klokker ofte ett personlig uttrykk, og mange bærer klokken døgnet rundt. Jeg tror designet er viktig, og at et moderne utseende ofte bidrar til at en slik klokke blir den eneste brukeren har. Fleksibiliteten ved å kunne bytte armbånd til andre materialer eller farger, og å ha muligheten til å velge mellom ulike urskiver og datafelt på skjermen, bidrar til opplevelsen av klokken, sier Nilsson i pressemeldingen.

Han fortsetter.

– Jeg synes en klokke i 2018 bør kunne brukes til mer enn å vise tid og dato. Jeg tror mange foretrekker en klokke med funksjoner for musikk, betaling, puls, søvnstatistikk, trening, kart og kompass. Å benytte klokken i kombinasjon med mobiltelefon er ikke noe nytt. Mange opplever at mobiltelefonen ikke er robust nok, eller har for dårlig batterilevetid. Jeg tror klokkene i fremtiden vil overta flere og flere av våre digitale håndholdte funksjoner, sier Nilsson.

Han sier klokkene vil utvikles mye de neste årene.

Garmin vivomove HR er en aktivitetsmåler som retter seg mot mote og livsstil. Foto: Garmin.
Garmin vivomove HR er en aktivitetsmåler som retter seg mot mote og livsstil. Foto: Garmin.

– For vår del kan du, i tillegg til å spille av musikk og betale, eksempelvis styre actionkameraer, båten din, se hunden din under jakten og sende SOS ved tilkobling til våre produkter, sier Nilsson.