Mercante-sjef Kenneth Baltzersen (t. v.) og hans kollega Hugo Sveholm viste høsten 2019 Beurer-produkter på Elons opplæringsmesse. Foto: Jan Røsholm

ENKLERE LIV OG MERCANTE KONKURS

Enklere Liv og Mercante Holding AS med datterselskapene Enklere Liv Retail AS og Mercante Grossist AS har begjært oppbud.

Publisert

Dette skjer ifølge en pressemelding datert 24. mars etter en periode med sviktende omsetning og lønnsomhet.

– Det ble laget en plan for restrukturering av selskapene i februar 2020, hvor grossist, nettbutikk og noen butikker skulle fortsette. Dessverre har Covid-19-epidemien satt en stopper for gjennomføringen av planen. Aktiviteten i butikkene og selskapene har nærmest stoppet helt opp. Som følge av usikkerheten om hvor lang tid det vil ta før man igjen vil kunne være i normal drift har styret besluttet å begjære oppbud, skriver daglig leder Kenneth Baltzersen i Enklere Liv Retail AS i pressemeldingen.

Enklere Liv-kjeden, som består av 39 butikker, ble høsten 2018 reetablert av Jotunfjell Partners etter at kjeden hadde gått konkurs. 

Dessverre har Covid-19-epidemien satt en stopper for gjennomføringen av planen

Unikt konsept

– Veien til lønnsom drift ble for lang. Årsakene til dette er sammensatte, men varetilgangen i spesielt de tre første kvartalene etter konkursoppkjøpet var vanskelig. Dette bidro til utfordringer med å få tilstrekkelig salgsvolum inn i vintersesongen. I år har den uteblitte vinteren preget store deler av Norge, noe som har medført et vesentlig lavere salg for disse kategoriene, skriver Baltzersen.

Han mener Enklere Liv er et unikt konsept som har livets rett i norsk varehandel.

– Vi beklager overfor våre kunder, våre leverandører og ikke minst våre trofaste og fantastiske ansatte som oppofrende har stått på hele veien, og helt til slutt, skriver Baltzersen.

Han var administrerende direktør i Euronics Norge i 18 år, frem til han gikk av for temmelig nøyaktig to år siden. Høsten 2019 deltok han igjen på kjedens opplæringssamling i Fredrikstad, da som representant for distributøren Mercante med det tyske varemerket Beurer.

Powered by Labrador CMS