DIGITALRADIO FOR ALLE BILER

– Målet vårt er på en enkel måte å kunne tilby utstyr for å motta digitalradio tilpasset alle biler.

Publisert Sist oppdatert

Det sier daglig leder Hans Christian Andersen i firmaet Digitus Nordic AS. Den profilerte lederen, som er en kjent radiostemme, har også tidligere hatt importfirmaer for digitalradioer. Nå konsentrerer han seg imidlertid om biler.

– Utstyret vi markedsfører heter MediaDAB. Det kan tilpasses alle typer biler, og vi satser på enkle monteringsmuligheter, sier Andersen.

Antennekontakt

Selv om gjengivelsen er på FM-radioen, mener jeg at dette er en fullverdig dab-løsning

MediaDAB-utstyret består av en mottaker for dab og dab+. I tillegg er det en spesialantenne for montering innvendig på bilrute og koplingsstykke til bilradioens antenneinngang. MediaDAB-løsningen går på at signalene fra dab-antennen koples sammen med signalene fra bilens FM-antenne. Det betyr at det ikke foretas inngrep i bilens fastmonterte radio og at alle enheter kan være skjult i bilens frontpanel.

Dedikert FM-frekvens

Dab-mottakeren virker slik at signalene blir omgjort til en dedikert FM-frekvens. Samtidig med at signalene blir ført inn i radioen sperres det normale FM-båndet når du går over til digitalradio. Alle digitalsignalene blir gjengitt på den dedikerte frekvensen. Det betyr at det ikke blir noen støy fra analog radio når du hører digitalt.

– Selv om gjengivelsen er på FM-radioen, mener jeg at dette er en fullverdig dab-løsning. Målet vårt er altså å kunne tilby denne enkle løsningen for alle, sier Andersen.

Han legger vekt på at utstyret er tilpasset norske forhold. For det første er det valgt en avansert antenne som skal kunne gi god mottaking selv om digitalsignalene er svake. I tillegg blir funksjonene fra digitalradioene gjengitt over bilens høyttalere med norsk stemme. Informasjonen fra digitalradioen kan også leses på bilradioens skjerm. MediaDAB-utstyret er også tilpasset kontrollutstyr på bilens ratt. Hvis det ikke finnes, styres digitalradioen med fjernkontroll. Radioen kan oppgraderes via USB. MediaDAB kan motta inntil 255 radiokanaler, og du kan velge 40 av dem som favoritter.

Populært

Så lenge de fleste biler importert til Norge ikke blir levert med digitalradio kan en slik plug-and-play-løsning blir svært populær, og mange firmaer kommer trolig til å tilby slike produkter. Andersen mener at MediaDAB-produktet kan monteres av de fleste. Men han advarer selvfølgelig mot ukyndig montering eller å åpne bilens frontpanel hvis man føler seg usikker.

– Utfordringen er å få åpnet dekselet uten å få synlige merker. Folk vil ikke ødelegge interiøret i fine nye biler, sier han.

Prisen på utstyret ligger rett under 3.000 kroner og Andersen sier han nå vil ta kontakt med agenter rundt i landet for å markedsføre produktet, som er laget i Italia.

– Nordmenn er et radiolyttende folk og vi vet at veldig mange hører radio når de kjører bil. Nå vil vi tilby også digitalradio til alle, sier han.

Les også TILBYR PLUG-IN FOR DAB

Powered by Labrador CMS