Bjørn Køhler Thommessen

Minneord: Bjørn Køhler Thommessen, tidligere bransjemann og den første styrelederen i Stiftelsen Elektronikkbransjen, døde 27.januar, bare 63 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Han har levd i og med bransjen i mesteparten av sitt liv, selv om det er som advokat han har hatt sitt sentrale virke. Det er som Bjørn Køhler Myrseth bransjen kjenner han. Bjørn skiftet navn til Køhler Thommessen i de senere år. Han bodde i Drøbak mesteparten av livet og var gift med Marit Falkanger som også er advokat.

Jeg ble kjent med Bjørn i begynnelsen av 80-årene da han var styreleder i Norexpert, den senere Expertkjeden. Han drev da familiens radio/TV-forretning i Drøbak i et par års tid før han startet sin egen advokatvirksomhet. Dette ble starten på et nært samarbeid i over 20 år, og et enda lengre vennskap. Bjørn ble eksternt styremedlem i Elektronikkforbundet i 1986 og valgt inn som styreleder i 1991. Dette vervet hadde han i en svært begivenhetsrik periode i bransjens organisasjonsutvikling. Her var han en sentral drivkraft i arbeidet som førte frem til det som i dag er Stiftelsen Elektronikkbransjen, der han som nevnt ble første styreleder. Han gikk av fra dette vervet i 2002 for å ofre seg fullt og helt for sin stadig mer omfattende advokatpraksis og andre styreverv.

Fremtidsrettet

Som styreleder var Bjørn på mange måter unik. Han hadde en utpreget analytisk evne og kunne se både store og små oppgaver og utfordringer i en større sammenheng. Han var kreativ, fremtidsrettet og en svært god støttespiller for meg som daglig leder i handlerforbundet. Bjørn var også en samarbeidets mann og så tidlig nødvendigheten av et formelt samarbeid mellom Elektronikkforbundet og Leverandørforbundet Lyd og Bilde for å bedre bransjeorganisasjonenes slagkraft i forhold til omverden. Bransjen har mye å takke Bjørn for.

Bjørn var profesjonell på mange måter, og vi klarte å opprettholde et nært personlig vennskap uten å skape problemer for våre forskjellige roller i bransjen. Jeg tenker med glede tilbake på mange felles turer til andre nordiske bransjeforbund, IFA i Berlin og besøk hos forbundets medlemmer rundt om i landet. Tankene går også til private turer sammen med våre koner. Det er naturlig for meg å tenke på Marit som mistet Bjørn så alt for tidlig. Bjørns alltid smittende gode humør og behagelige vesen bidro sterkt til at han lett ble midtpunktet i samvær med både kjente og ukjente. Han vil bli savnet av mange bransjens folk som har lært å kjenne ham. Jeg lyser fred over Bjørn Køhler Thommessens minne.

Powered by Labrador CMS