Erik Østby i EM Nordic AS er styreleder i Norsk musikkbransjeråd. Her er han sammen med internasjonal salgssjef Theresa L. Hoffman i C. F. Martin & Co under Musikmesse 2017 i Frankfurt. Foto: Stian Sønsteng

INSTRUMENTSALGET OPPRETTHOLDES

– På kort sikt vil salget av musikkinstrumenter opprettholdes, mens lydutstyr til konsertbruk av naturlige årsaker avtar, sier Erik Østby.

Publisert

Han er styreleder i Norsk Musikkbransjeråd, og daglig leder hos leverandøren i EM Nordic AS.

– Mange har god tid, og det er ingen manko på varer. Derfor tror vi, i alle fall på kort sikt, at salg av musikkinstrumenter og relatert utstyr vil opprettholdes på et relativt høyt nivå. Når det gjelder salg av lydutstyr til konsertbruk vil nok dette salget avta noe av naturlige årsaker. Foreløpig kan vi ikke se at etterspørselen er så mye lavere enn for noen dager siden, sier Østby.

Norsk Musikkbransjeråd samler både leverandører og handlere i musikkbransjen, og er en undergruppe i Stiftelsen Elektronikkbransjen, som er utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hva gjør handlerne med tanke på smittefaren, siden instrumentene kommer i kontakt med hendene og for blåseinstrumentenes del også med munnen? 

God hygiene

– Musikkforretningene oppfordrer til bruk av Antibac og generell god håndhygiene, samt i noen tilfeller å avtale tid for å prøve instrumenter. Instrumenter og kontaktflater vaskes ofte, vi ser at våre medlemmer har stort fokus på hygiene. Mange forsøker også å spre antallet besøkende utover dagen for å unngå mange kunder i butikken samtidig. Flere butikker tilbyr også gratis eller rimelig hjemlevering i nærområdet, for kjøp over en viss sum, sier Østby.

– Hva med profesjonelle musikere, som over natten har mistet inntektskildene sine?

– For profesjonelle musikere er situasjonen vanskelig da inntektene uteblir, men det ser ut som regjeringen er villig til å løse dette også for dem. Generelt håper vi de som har ledig tid bruker den til å øve og utvikle seg på instrumentene sine. Om man er interessert i nye produkter er det nok også gode muligheter til å gjøre et bra kjøp, sier Østby.

Elektronikkbransjen.no/korona

elektronikkbransjen.no/korona har vi samlet alle saker om hvordan spredningen av koronaviruset (Covid-19) påvirker bransjen.

Powered by Labrador CMS