Morten Kristiansen, nasjonal salgssjef for elektrohandelen i BSH, kan nå skilte med intelligente kjøleskap. Foto: Marte Ottemo

AI-SKAP MED EN OPPGRADERING

Kunstig intelligens skal kjenne igjen frukt og grønt automatisk i Bosch’ smarte kjøleskap, og oppgraderingen går også til eksisterende kunder.

Publisert

Morten Kristiansen, nasjonal salgssjef for elektrohandelen i BSH, viser frem kameraet i Bosch' smarte kjøleskap. Dette har nå fått en oppgradering med kunstig intelligens (AI), og kjenner selv igjen ulike typer frukt og grønt. De som allerede har kjøpt et slikt smartkjøleskap vil også få funksjonen via en programvareoppdatering.

– Dette er ikke året vi kommer med flest nyheter, men blant de mest spennende annonseringene er at våre kjøleskap med kamera og Home Connect får en oppgradering med kunstig intelligens, sier Kristiansen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham på IFA-messen i Berlin i september.

Gir råd om oppbevaring

Med et smart kjøleskap og Home Connect-appen fra BSH vet kjøleskapet både hva slags frukt og grønt du har i kjøleskapet, og forteller deg hvor de bør oppbevares. Foto: BSH.

Tidligere har kameraet tatt et bilde av innholdet hver gang du lukker døren, slik at du i Home Connect-appen kan holde styr på hva du har i kjøleskapet.

– Nå kjenner kameraet selv igjen hvilke frukt og grønnsaker du har, og sier også fra om du legger dem i feil hylle slik at du får lengst mulig levetid ut av dem. Du kan også få menyforslag basert på ingrediensene du har tilgjengelig, sier han.

Foreløpig er det kun frukt og grønnsaker som kjøleskapet selv kjenner igjen, men funksjonen vil antakeligvis utvides etter hvert.

Kjøleskapet har to kamera som dekker hele interiøret, og også kunder som har kjøpt et smart-skap tidligere får oppgraderingen med kunstig intelligens. Foto: BSH.

– Det er jo noe av ideen bak Home Connect, at produktet du kjøper får stadig flere funksjoner og muligheter. Ideen er at vi bygger opp en database også på andre type produkter, slik at kjøleskapet også kjenner igjen disse. Det er litt av samme tankegang som brunevare-siden har, at det kommer fortløpende programvareoppdateringer, sier Kristiansen.

Løsningen er i bruk allerede nå, og fungerer også på Siemens’ smarte kjøleskap.

– Du får også opp kalorier og mer informasjon i tillegg til oppskriftsforslag, sier han.

Smart på vaskerommet

Alle vask- og tørkproduktene fra Bosch er nå blitt smarte, og kombimaskinene kan nå vaske mer og tørke raskere. Foto: BSH.

Vaske- og tørkemaskinene til Bosch Siemens er også smarte.

– Nå har vi Home Connect på alle våre vask- og tørkprodukter, etter at vi viste løsningen for første gang på IFA for seks år siden. Vi ser at kombiproduktene blir stadig mer populære, og nytt er at du kan kjøre hele ti kilo vask eller seks kilo med tørk, slik at du også kan gjøre storvasken på en kombimaskin. Og to kilo tøy vaskes og tørkes nå på en time, sier Kristiansen.

Bosch Vario Style kombiskap har fått fem nye fargekombinasjoner, og du kan også laget ditt eget design. Foto: BSH.

I fjor lanserte Bosch sitt Vario Style kombiskap med utskiftbare fargefronter i 19 forskjellige farger. På IFA 2018 kom fem nye farger til.

Nå kjenner kameraet selv igjen hvilke frukt og grønnsaker du har, og sier også fra om du legger dem i feil hylle

– Selv om markedet går mot mer integrerte løsninger, er muligheten til å skifte farge noe mange vil ha. Du kan også designet din egen front, og det koster ikke mer enn et par tusenlapper for å få ny farge på kjøleskapet, sier Kristiansen.

En annen nyhet på kjøkkendesignet er Bosch Carbon Black, en serie sorte produkter.

– Siemens startet trenden i fjor med Black Steel, og nå kommer Carbon Black til Bosch-produktene, sier han.

– Hvordan segmenterer dere Siemens og Bosch som merkevarer?

Bosch har fått nytt design på noen av sine kjøkkenprodukter, og serien heter Black Carbon. Foto: BSH.

– I Norge har Bosch i mange år vært merket for elektrovarehandelen, mens Siemens i stor grad har vært solgt i kjøkkenbutikkene. Men vi ser jo at den tradisjonelle elektronikk-bransjen posisjonerer seg stadig sterkere på kjøkken, og da vil jo en mer designorientert serie fra Bosch passe godt, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS