BOSCH KJØPER UT SIEMENS I BSH

– Dette er en veldig spennende og positiv nyhet for oss, sier Rune Tufte i BSH Husholdningsapparater i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Den 21. september ble det besluttet at Bosch kjøper Siemens’ eierandel i BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, som gjennom svenske BSH Hushållsapparater AB eier norske BSH Husholdningsapparater AS. Oppkjøpet forventes gjennomført i første halvdel av 2015.

– Etter et langt og vellykket samarbeid med Siemens, har Bosch kjøpt Siemens eierandel på 50 prosent, hvilket betyr at Bosch nå eier BSH 100 prosent, sier Rune Tufte til fagbladet Elektronikkbransjen.

Etter selskapets omorganisering i sommer er han Vice President Sales Operations Northern Europe, og talsperson for det norske selskapet.

BSH vil i Norge fortsette med samme struktur som tidligere, og vi ser absolutt frem til de nye mulighetene det nye og spennende eierskapet vil bringe

Nye muligheter

– Bosch er et svært fremtidsorientert, innovativt og høyteknologisk selskap med høyt fokus på forbruker. Dette passer meget godt til BSHs langsiktige strategi. Som eksempel kan nevnes smarte løsninger for hjemmet, og datterselskapet Home Connect som er i ferd med å bygge opp en åpen plattform for wifi-produkter som kan styres gjennom applikasjoner i smarttelefoner og nettbrett, sier Tufte.

– Hva betyr oppkjøpet for BSH i Norge?

– Bosch har rettighetene til å bruke Siemens’ merkenavn på hvitevarer på lang sikt, slik at vår satsing på flere merkevarer fortsetter som tidligere. BSH vil fortsette som et selvstendig selskap med våre merkevarer, partnerskap med kunder og innovasjonsstyrke, og ikke minst våre dyktige medarbeidere i alle ledd. BSH vil i Norge fortsette med samme struktur som tidligere, og vi ser absolutt frem til de nye mulighetene det nye og spennende eierskapet vil bringe, sier Tufte.

Robert Bosch GmbH kjøper Siemens’ eierandel på 50 prosent i fellesforetaket BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH (BSH), som selskapene etablerte i 1967. Kjøpesummen er totalt 3 milliarder euro. I tillegg vil Siemens og Bosch motta 250 millioner euro hver før oppkjøpet er fullført, heter det i en pressemelding. Oppkjøpet krever regulatorisk godkjenning, og BSH vil da bli et heleid datterselskap av Bosch Group.

50.000 ansatte

– BSH har vært et vellykket og lønnsomt selskap i mange år. Strategisk og teknologisk sett er dette en perfekt match for Bosch Group. Akkurat som Bosch Group, jobber BSH etter en langsiktig og innovasjonsorientert strategi, sier styreleder Volkmar Denner i Robert Bosch GmbH i pressemeldingen.

– Salget av vår eierandel i BSH kommer som et naturlig ledd i vår strategi om å intensivere fokus på vår kjernevirksomhet. Gjennom vårt sterke samarbeid de siste tiårene har både Bosch og Siemens sikret BSH en klar lederposisjon i bransjen for husholdningsapparater. Ved å forene kontinuitet med nye perspektiver, er jeg overbevist om at Boschs oppkjøp av BSH vil sikre BSHs kunder, distribusjonspartnere og ansatte en vært solid og bærekraftig struktur, sier finansdirektør Ralf P. Thomas i Siemens.

BSH hadde i 2013 en omsetning på 10,5 milliarder euro, og har 50.000 ansatte verden over. BSHs produktportefølje omfatter en rekke ulike husholdningsprodukter – fra ovner, platetopper og ventilatorer, til oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, tørketromler og kombiskap, samt småapparater som støvsugere, kaffemaskiner, vannkokere og hårfønere, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS