BOSCH VIL TA VARE PÅ ULLA

I en Nordisk undersøkelse foretatt på oppdrag fra Bosch, sier nesten én av fire at ullgenserne blir liggende igjen på bunnen av skittentøyskurven.

Publisert Sist oppdatert

– Våre maskiner har vaskeprogram som er passer svært godt i det norske markedet, for både ull- og treningstøy, der man også bare kan friske opp materialene uten at man ødelegger dem. Vasketeknologien er blitt mer sofistikert, og man kan til og med impregnere treningstøyet i våre maskiner. Dessuten er vår ullkurv et ypperlig hjelpemiddel til tørketrommelen, som gjør at man både sparer tid og får ullgenseren frisk og fin, sier Katrin Ohlander til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hun er kommunikasjonssjef i BSH Husholdningsapparater AS, og sier teknologien i selskapets maskiner tar de vare på selv de mest delikate materialene, så man ikke lenger trenger å vaske for eksempel ull for hånd.

Ull ikke noe problem

Våre maskiner har vaskeprogram som er passer svært godt i det norske markedet, for både ull- og treningstøy

– Det er heldigvis slutt på å måtte stå med hendene i iskaldt vann i evigheter, for å forsøke å få favorittgenseren ren, sier Ohlander.

Boschs vaskemaskiner har ullprogram som skal vaske ullplagg på en trygg måte. Myke bevegelser, lav sentrifugehastighet og lav temperatur skal gjøre at favorittgenseren forblir en favoritt.

– Ull og silke krever spesialvaskemidler for å holde materialene fine. Våre maskiner tar seg av resten. Vi vet at forbrukerne kan være usikre på om de kan slenge ullgenseren eller plagg i sarte materialer i vaskemaskinen, for ikke å snakke om tørketrommelen. Den gode nyheten er at dette ikke er noe problem med våre maskiner, sier Ohlander.

Selvrensende trenger også vask

I lave temperaturer skal ull være et av de beste materialene man kan ha på seg, men også “selv-rensende” ull trenger en vask innimellom.

I en Nordisk undersøkelse foretatt på oppdrag fra Bosch, oppga flere enn halvparten av de spurte at de er redde for å vaske sine sarte ullplagg i maskinen, og over 40 prosent har unnlatt å kjøpe et plagg på grunn av vanskelige vaskeinstruksjoner.

Om man kan tørke ull i tørketrommelen er også en kilde til bekymring.

– Med vår ullkurv kan ullen tørkes flatt i maskinen. Noen av tørketromlene våre har også ekstraprogrammet WoolFinish, som gir plagget en fin finish. At man kan tørketromle ull, betyr også at man faktisk kan ha rene og tørre ullplagg på bare noen timer, sier Ohlander.

Dosering

Boschs HomeProfessional vaskemaskin WAY32899SN har 9 kilos kapasitet og energimerket i klasse A+++. Maskinen har AntiVibration Design for stabilitet og støyreduksjon. Med I-Dos-teknologien doseres vaskemiddelet automatisk, denne er derimot ikke egnet for spesialvaskemidler til for eksempel ull og silke – da anbefaler Bosch bruk av vaskeball eller det tradisjonelle doseringskammeret.

Vaskemaskinen har flekkfjerner-program som skal håndtere 16 ulike typer flekker, samt spesialprogrammer som for eksempel 15-minutters hurtigvask, treningstøy og dyner. VarioPerfect skal optimalisere tids- og energibruk. Menystyring på en høyoppløst TFT-skjerm med berøringsknapper. Pris: 20.750,-

Antikrøll

Tørketrommelen HomeProfessional WTY88898SN har 8 kilos kapasitet, og er energimerket i klasse A+++. Trommelen har spesialprogrammer som WoolFinish, et eget program for tørking av dun, og antikrøll-funksjon på slutten av tørkeprogrammet. Kondensatoren er selvrensende, trommelen har en tidsforsinkelse på opptil 24 timer, og en minnefunksjon gir muligheten til å lagre innstillinger. Pris: 14.700,-

Boschs ullkurv WMZ20600 skal passe til alle tørketromler, og sørge for at sarte ullplagg tørkes på en trygg måte. Kurven skal være enkel å montere, og fjernes når den ikke er i bruk. Pris: 500,-

– Ull og silke krever spesialvaskemidler for å holde materialene fine. Våre maskiner tar seg av resten, sier Ohlander.

VASKEFAKTA

* Nordiske husholdningene bruker gjennomsnittlig 2-3 timer på klesvask hver eneste uke.

* Opp mot 80% oppgir at klesvask aldri er en kilde til krangling i husholdningen.

* Nesten halvparten av oss avgjør rett mengde vaskemiddel basert på magefølelsen.

* 50% av de nordiske respondentene oppgir at de har et separat vaskerom.

Kilde: Boschs nordiske forbrukerundersøkelse

Powered by Labrador CMS