Bosch Compress 7000 AA

Pressemelding fra Bosch 3. desember 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Økonomisk usikkerhet i 2014?

Effektive sparetiltak på ønskelista til norske familier

Julen er rett rundt hjørnet, og mange opplever at strømregningen vokser i takt med kuldegradene. Det hjelper heller ikke på lommeboka at enkelte eksperter nå spår et tøft år for den norske økonomien i 2014, og en mulig nedgang i boligmarkedet.

«Sparetiltak og energieffektivisering blir viktig for mange flere i 2014, skal vi tro ekspertene. Vi spår at mange vil avslutte 2013, eller begynne 2014, med å gjøre boligen mer energieffektiv. Effektive sparetiltak, som investering i en varmepumpe vil stå på mange familiers ønskelister til jul», sier salgs- og markedssjef for Bosch Varmepumper, Trond Nessæter.

Alternative sparetiltak

Ifølge enkelte eksperter vil den norske økonomien oppleve en nedgang i 2014. Er dette tilfellet vil flere nordmenn måtte snøre igjen pengesekken. Ferske analyser fra Forventningsbarometeret viser også at nordmenn ønsker å spare mer. Barometeret viser at sist vi var på samme nivå var i 1994.

«Ekspertene spår usikre tider i 2014, og familier vil måtte vurdere alternative sparingsalternativer. En gjennomsnittlig norsk familie vil kunne spare opptil 50 prosent av sine energiutgifter ved å bytte fra elektrisk oppvarming til varmepumpe. Vår erfaring er at de ekstra tusenlappene man sparer årlig, rettferdiggjør investeringen. Mange spør seg; hvorfor gjorde vi ikke dette før?», sier Trond Nessæter.

1 million varmepumper

Ifølge Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) er det per i dag omtrent 700 000 varmepumper totalt i Norge, og tallet forventes å stige til 1 million i 2015. Statistikk fra Prognosesenteret og NOVAP viser at 600 000 av varmepumpene i landet er installert i norske husstander. 99 prosent av disse er luft/luft-varmepumper.

«Varmepumper erstatter i økende grad elektrisk oppvarming da det både er mer energi- og kostnadseffektivt, samt mer miljøvennlig. Det finnes også en rekke statlige støtteordninger. Bor man for eksempel i Oslo kan man få støtte på opptil 3000 kroner på installasjon av luft/luft-varmepumper», sier Nessæter.

Bosch lanserte nylig varmepumpen Bosch Compress 7000 AA, en luft/luft-varmepumpe spesielt utviklet for norske forhold. Den høye årsvarmefaktoren gir god driftsøkonomi, og varmepumpen har en +10 graders vedlikeholdstemperatur. I tillegg har den en luftrensefunksjon som bedrer inneklimaet året rundt.

«Er man usikker på boligens energiutslipp kan en termodetektor være et nyttig redskap for de som vil sjekke ut dette selv. Detektoren måler raskt og enkelt overflate og romtemperatur, samt luftfuktighet. Man får umiddelbart lokalisert kuldeutslippene i hjemmet», forklarer Nessæter.

Visste du at …

Bosch Compress 7000 AA

Luft/luft-varmepumpe

Veil. pris: 25.000,- NOK

Art. nr: 8738204701

NRF nr 8417792

Bosch Termodetektor PTD 1

Veil. pris: 998,- NOK

Art. nr: 0603683000

Powered by Labrador CMS