Elisabeth Aarsæther er i statsråd utnevnt til ny direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i Lillesand. Foto: Nkom
Elisabeth Aarsæther er i statsråd utnevnt til ny direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i Lillesand. Foto: Nkom

AARSÆTHER NY DIREKTØR I NKOM

Elisabeth Aarsæther er fra 16. oktober ny direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Hun tar over etter Torstein Olsen.

Publisert

Elisabeth Aarsæther er i statsråd utnevnt til ny direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i Lillesand. Hun kommer fra stillingen som assisterende direktør i Nkom.

Samferdselsdepartementet lyste ut stillingen som direktør i juni i år som følge av at nåværende direktør Torstein Olsen sa opp sin stilling for å gå over i en stilling som fagdirektør i Nkom.

– Både post- og ekomsektoren står foran store utfordringer i årene framover. Med Elisabeth Aarsæther som ny direktør får Nkom en leder med lang erfaring og bred innsikt i begge sektorene. Etter over ti år i Nkom har hun svært gode forutsetninger for å lede og utvikle Nkom i takt med samfunnets og sektorenes behov, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding datert 6. oktober.

Åremål på seks år

Elisabeth Aarsæther ble ansatt i Nkom (daværende Post- og teletilsynet) som informasjonsdirektør i 2004. Hun satt i denne rollen til 2012. De siste fem årene har Aarsæther arbeidet som assisterende direktør i Nkom. Aarsæther har tidligere erfaring fra blant annet Sysselmannen på Svalbard, der hun var ansatt som informasjonsansvarlig fra 1995-1999, og som prosjektleder i Statens Vegvesen, heter det i pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet.

Aarsæther er 52 år og utdannet cand.mag. fra Høgskulen i Volda med informasjonsfag. Hun er videre utdannet bedriftsøkonom fra BI, og har utvalgte hovedfagsemner i medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Aarsæther har gjennomført sjefskurset til Forsvarets Høyskole.

Stillingen som direktør i Nkom er en åremålsstilling på seks år.

Powered by Labrador CMS