Det nye styret i Norsk Musikkbransjeråd består av f. v. Erik Østby (EM Nordic), Bjarte Jørgensen (Procom Music), Erik Sæther (Yamaha Music), Torstein Vik (Polysonic Norge) og Magne Iversen (Gitarhuset Alnabru). Steinar Eikum (EM Nordic) var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Stian Sønsteng

STÅR SAMMEN FOR MUSIKKBRANSJEN

– Vi brenner for at det skal finnes en musikkbransje i Norge, i en tid da vi er truet fra utenlandske aktører, sier Erik Østby i Norsk Musikkbransjeråd.

Publisert

Han er daglig leder i EM Nordic, og er gjenvalgt som styreleder Norsk Musikkbransjeråd, som den nest siste helgen i september hadde generalforsamling under årets musikkbransjedag.

– At vi valgte å gå kollektivt inn i Stiftelsen Elektronikkbransjen var lurt; de er proffe, og dro oss inn i noe større som også arbeider opp mot myndighetene, sier Østby.

Norsk musikkbransjeråd gikk fra januar 2017 inn som en av undergruppene i Stiftelsen Elektronikkbransjen, som også er utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen. Musikkbransjedagen ble arrangert ved Popsenteret i Oslo, med administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen som dagens møteleder. Rundt 25 personer deltok, og Østby sender en klar beskjed til de som valgte å ikke delta:

Til dem som ikke kom

– Jeg skulle gjerne sagt dette til alle dem som ikke kommer. Er det ikke verdt å bruke én dag eller én helg i året på å bygge bransjen, for å sørge for at vi er her om fem eller ti år også? Jeg er usikker på hvor mange vi er, men tenk om alle mister arbeidet fordi all handel skjer fra utlandet? Jeg håper dette blir budskapet fra denne dagen; at vi må arbeide for at det skal finnes en musikkbransje i Norge, sier Østby.

Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen sier foreningen er glade for å ha musikkbransjen med.

– Vi sitter inne med spisskompetanse innen nettopp det aktørene i musikkbransjen driver med, og har absolutt inntrykk av at de som er med og allerede har dratt veksler på noen av medlemsfordelene våre er fornøyde. Det viktige nå er å få inn flere på medlemssiden, og vi håper et mildt press fra kollegene deres, som allerede er med på spleiselaget, vil hjelpe. For å gjøre avgjørelsen lettere, tilbyr vi fri kontingent ut året, sier Røsholm.

Det nye styret i Norsk Musikkbransjeråd består av Erik Østby (EM Nordic), Erik Sæther (Yamaha Music), Steinar Eikum (EM Nordic), Bjarte Jørgensen (Procom Music), Torstein Vik (Polysonic Norge) og Magne Iversen (Gitarhuset Alnabru).

Ulf Holand foredro om musikkproduksjon opp gjennom tiårene. Foto: Stian Sønsteng.
Terje Mentyjærvi i Musikk og elektronikk AS viste Kantare-gitarer, her Grazioso-modellen til 8.500 kroner i en Tanglewood-veske til 1.700 kroner. Foto: Stian Sønsteng.
Claus Malthe i Veibel AS viste høyttalere og hodetelefoner fra AC/DC. Foto: Stian Sønsteng.
Administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen var møteleder på Musikkbransjedagen. Foto: Stian Sønsteng.
Trond Arstad jr. presenterte Larvik Gitarfestival 2019. Foto: Stian Sønsteng.
Powered by Labrador CMS