AVSKJED FOR EN BAUTA

Etter 48 år i bransjen går Elektronikkbransjens egen Erik Andersen av med pensjon. Det ble behørig feiret på Hotell Bristol i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Erik Andersen er et navn de fleste både i og utenfor bransjen kjenner til. Elektronikkbransjens informasjonssjef har jobbet i bransjen i 48 år, de siste 31 av disse i vår bransjeforening. Andersen startet sin karriere som praktikant på Tandberg Radiofabrikk i 1965, og jobbet også deltid på Sønnico radio- og TV-butikk mens han studerte på ingeniørhøyskolen.

Etter Tandberg-tiden var han med å starte opp bladet Lyd & Bilde, og jobbet samtidig med bladet Radio, Hi-Fi Fjernsyn som bransjeorganisasjonene ga ut. På den måten kom Andersen i kontakt med forbundene og det som senere ble døpt til Elektronikkbransjen. Da bladet skulle skifte redaktør i 1981, fikk han forespørsel om å overta.

Stort oppmøte

Andersen er en racer på dansegulvet, og sjarmerte damene med pianospilling som sin store helt Liberace

Siden har Erik vært i Elektronikkbransjen, og som fagredaktør og informasjonssjef for en stor og interessant bransje, er han kanskje blant Norges mest intervjuede menn.

Det ga seg også utslag på hans avskjedsfest på Hotell Bristol i Oslo i juni. Med nesten 100 gjester og et utall av både planlagte og spontane taler, var både bransjen, media og familie med på å hedre Andersens innsats i Elektronikkbransjen.

Etter at administrerende direktør i Elektronikkbransjen, Synnøve Bjørke, hadde ønsket velkommen til Festsalen på Bristol fikk de mange gjestene tid til å hilse og gratulere Erik og hans familie, nippe litt champagne og nyte kanapeer. Første taler var styreleder i Stiftelsen Elektronikkbransjen og administrerende direktør i Grundig, Pål Haugen. Han takket Erik for lang og tro tjeneste, og fortalte om noen ukjente sider ved bransjemannen – som at Andersen er en racer på dansegulvet, og sjarmerte damene med pianospilling som sin store helt Liberace. Høydepunktet i talen var overrekkelsen av Medaljen for lang og tro tjenesten fra Det Kongelige selskap for Norges vel. Den tradisjonsrike medaljen har eksistert siden 1888, og har blitt produsert av Det Norske Myntverket siden den gang.

Mange gode ord

Klok, ærlig, dyktig, kunnskapsrik, til å stole på – det var ord som gikk igjen i tale etter tale. Fra tidligere Aftenposten-journalist og god venn Trygve Monsen, til administrerende direktør i Euronics, Kenneth Baltzersen, ble det dratt fram både gode minner og rørende ord. Fra nåværende Aftenposten-journalist Geir Amundsen fikk Erik sin egen Aftenposten-forside, mens NRKs distribusjonssjef, Øyvind Vasaasen, takket ham for jobben som ble gjort for å formidle vanskelige konsepter som digitalisering til folk flest.

Og flere stod på talerlisten: Jan Ljus, venn og tidligere redaktør i vårt svenske søsterblad Elektronikbranschen, Toralf Sandåker i Fotografi.no, Odd Richard Valmot fra Teknisk Ukeblad – alle ønsket å gi Erik en skikkelig avskjed med varme ord.

På vegne av oss alle i Elektronikkbransjen, vi takker deg nok en gang for den fantastiske jobben du har gjort Erik, og ønsker deg lykke til videre!

Powered by Labrador CMS