Nå blir ikke bildene vi tar bare liggende på mobilen, stadig flere nordmenn velger å skrive ut mobilbildene sine. Foto: Sony Mobile

NORDMENN MED NY BILDE-REKORD

For første gang tar nordmenn flere bilder med mobilen enn med kameraet, og aldri før har vi tatt så mange bilder hver.

Publisert

Nordmenn tar nå i gjennomsnitt 1689 bilder i året, mot 1365 bilder i fjor, det er det høyeste antallet siden Stiftelsen Elektronikkbransjen startet sin undersøkelse i 2014. Undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse.

– I år er det også første gang at folk oppgir de tar flere bilder med mobiltelefonen enn kameraet sitt, 52 prosent av bildene blir tatt med smarttelefonen, sier Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Tydelig trendskifteOg bildene blir ikke bare liggende på mobiltelefonen eller delt i sosiale medier. Stadig flere skriver ut bilder og lager fotobøker av mobilbildene sine.

– Undersøkelsen viser at 37 prosent av nordmenn totalt sier de har fremkalt bilder tatt med mobiltelefonen, det er en kraftig oppgang fra i fjor, hvor tallet bare var 28 prosent. Og har du barn går fremkaller du enda flere bilder, 59 prosent av de med hjemmeboende barn gjør det. Her ser vi et tydelig trendskifte, sier Ottemo.

Aldersgruppen 25-44 har i større grad enn andre aldersgrupper fremkalt bilder tatt med mobiltelefonen, her er andelen 50 prosent.

Vanlige papirbilder og fotobøker er de to mest populære produktene vi kjøper, hhv 22 og 18 prosent av nordmenn bestilte et slikt produkt i løpet av det siste året.

– I en verden der alt er så digitalt er sjarmen og gleden ved bildeprodukter minst like viktig som før. Totalt sier 47 prosent at de har kjøpt en form for fysisk produkt av bildene sine det siste året. 72 prosent har bestilt fra nett, mens 34 prosent har vært innom en butikk for å handle, sier Ottemo.

17. mai er fotodagenNå nærmer 17. mai seg med stormskritt, og dagen er en av Norges store fotodager.

 – Vi håper enda flere benytter anledningen til å samle minnene sine i en fotobok etter den store dagen, sier Ottemo.

Med flere fremkalte bilder fra telefonen, er det kanskje ikke så merkelig at kvaliteten på kameraet blir stadig viktigere for folk når man skal kjøpe ny mobil, og når en ny topp i 2017.

 Hele 47 prosent oppgir at det er meget eller svært viktig, mot 40 prosent i 2016. Kvaliteten på mobilkameraet er viktigere for kvinner enn for menn, og for aldersgruppen 35-44 år.

Hvor viktig var kvaliteten på kameraet sist du kjøpte mobiltelefon?

 Mobilen blir mest brukt i de fleste situasjoner, men kameraet kommer oftere frem til spesielle anledninger og på ferie:

Powered by Labrador CMS