Etter vårmøtet samlet Fotorådet seg til middag på Cargo. F.v Henriette Solrud, Fotoknudsen; Cecilie Gaustad, Fotoknudsen; Runar Kristiansen, Sony og Katrine Adeler-Gjerde, Bresson. Foto: Marte Ottemo
Etter vårmøtet samlet Fotorådet seg til middag på Cargo. F.v Henriette Solrud, Fotoknudsen; Cecilie Gaustad, Fotoknudsen; Runar Kristiansen, Sony og Katrine Adeler-Gjerde, Bresson. Foto: Marte Ottemo

VÅR I FOTOBRANSJEN

Hele Fotorådet var samlet på Bjørvika Konferansesenter, og fikk blant annet presentert den store fotoundersøkelsen på sitt årlige vårmøte.

Publisert

Under Fotorådets vårmøte i mai ble det blant annet valgt nytt styre, og på valg satt Stephan Stein i Japan Photo, Vegar Berg i Nikon og Runar Kristiansen i Sony. Valgkomiteens innstilling var at alle tre skulle gjenvelges, og slik ble det også.

På agendaen stod blant annet en gjennomgang av kamera- og bildemarkedet i 2016, holdt av henholdsvis Runar Kristiansen fra Sony og Cecilie Gaustad i Fotoknudsen. Der tallene fra bildemarkedet var positive og omsetningen for markedet totalt endte på 340 millioner, en vekst på fem prosent, var kameratallene ikke like lystig lesning. Kristiansen meldte om nedgang i salget i alle kategorier, med unntak av kompakte systemkamera som vokser med 17 prosent målt i antall enheter.

Fødselsfotograf

Fra Respons Analyse kom analytiker Morten Island for å presentere den årlige fotoundersøkelsen selskapet gjør på oppdrag av Fotorådet. Undersøkelsen viser at nordmenn for første gang nå tar flere bilder med mobilen enn med kameraet, og aldri før har vi tatt så mange bilder hver; i gjennomsnitt 1689 bilder i året, mot 1365 bilder i fjor,

Undersøkelsen viser at 37 prosent av nordmenn totalt sier de har fremkalt bilder tatt med mobiltelefonen, det er en kraftig oppgang fra i fjor, hvor tallet bare var 28 prosent. Og har du barn går fremkaller du enda flere bilder, 59 prosent av de med hjemmeboende barn gjør det. Her ser vi et tydelig trendskifte.

De oppmøtte fra Bresson, Nikon, Japan Photo, Elitefoto, Fotoknudsen, Focus Nordic, Sony, Foto.no, Fotocare og CV Teknikk fikk også se et foredrag med fødselsfotograf Eva Rose, som fortalte om sin jobb. Etter endt møte ble det servert tre-retters middag på restaurant Cargo.

Powered by Labrador CMS