Hvitevaredagene samlet over 120 deltakere. Foto: Jan Røsholm

VISTE SEG FOR TEKNIKERNE

Under hvitevaredagene før jul benyttet åtte leverandører anledningen til å vise seg frem for de over 120 deltakerne på X Meeting Point.

Publisert

Som vi skrev i nr. 6/2021, kunne vi 12. og 13. november igjen arrangere Hvitevaredagene, etter to års pandemiopphold. For første gang var konferansesenteret X Meeting Point på Skjetten nord for Oslo arena, men innholdet var basert på tidligere samlinger.

En viktig ingrediens på arrangementet er leverandørenes mini-messer. Denne gangen hadde åtte leverandører rigget seg til, og de viste frem produkter og delte servicetips. Deltakerne kunne dermed gå rundt å besøke de ulike utstillingene.

Miele, Whirlpool, Thermex, Electrolux, Grundig, Samsung og BSH var på plass med utstilling, i tillegg til Orkla som viste nyheter innen vaskemidler.

Miele og Bosch

Fra Miele deltok Bente Holsing (f. v.), Marius Mikalsen, Annette Alvestad, Eirik Olsen og Jan Michaelsen. Morten Belsten, Kristian Kro og Stein Arild Sundland var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Jan Røsholm

Miele og Bosch hadde også innlegg fra scenen, der John Eriksen i BSH fokuserte på smarte hvitevarer i sitt innlegg.

– Via vår HomeConnect-app er det fullt mulig for tekniker å fjern-reparere produktet for kunden. Det er raskere og enklere for alle parter, sier Eriksen.

Han viste også frem Bosch VitaBoost blender.

Det er raskere og enklere for alle parter

– Blenderen har opptil 45.000 omdreininger i minuttet. Friksjonen dette skaper gir varme på opptil 80 grader på væsken, sier Eriksen.

Annette Alvestad fra Miele tok frem to nye ventilatorer i sin presentasjon.

– Black Levantar lanseres i november, er nedfellbar i benk. Den kommuniserer med koketoppen, og tilpasser dermed sugeeffekten etter koketoppen, sier Alvestad.

Ventilatoren har ti-lags fettfilter, og vil være i både 80 og 90 centimeters bredde.

Jarle Hjeltnes (t. v.) og Per Endsjø fra Grundig hadde blant annet med en vaskemaskintrommel av resirkulert plast. Foto: Jan Røsholm
Øivind Eriksen fra NEL fikk både kake og varm suppe laget med blenderen Bosch VitaBoost, av BSH-kokk Øyvind Mebostad. Foto: Jan Røsholm
Jostein Dverseth fra Berg Elektronikkservice var en av de som besøkte Ole Storkaas på Whirlpool-standen. Foto: Jan Røsholm
Fra Miele deltok Bente Holsing (f. v.), Marius Mikalsen, Annette Alvestad, Eirik Olsen og Jan Michaelsen. Morten Belsten, Kristian Kro og Stein Arild Sundland var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Jan Røsholm
John Eriksen (t. v.) og Per Johan Brekke var på plass på BSH-standen. Foto. Jan Røsholm

– Screen Blackboard er en annen nyhet. Den skråstilte ventilatoren har en overflate som er en tavle. Dette vil erstatte de gule lappene på kjøleskapet, sier Alvestad.

Sikkerhets- og førstehjelpskurs

Alle hvitevareteknikere er lovpålagt til å gjennomføre et to-timers sikkerhetskurs, etterfulgt av et to-timers førstehjelpskurs. Direktoratet for Sikkerhet- og Beredskap (DSB) ga dispensasjon for fysiske kurs under pandemien. Stiftelsen Elektronikkbransjen arrangerte derfor digitalt kurs i 2020. Denne dispensasjonen utgår ved årsskiftet, og derfor ble det igjen arrangert fysisk kurs på Hvitevaredagene, der det deltok 94 teknikere.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2022, som ble distribuert 22. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS