Anders Kjekstad blir ny sjef for Miele Norge. Foto: Miele
Anders Kjekstad blir ny sjef for Miele Norge. Foto: Miele

HAN BLIR NY MIELE-SJEF

Miele får ny norgessjef, og Anders Kjekstad tar nå over sjefsstolen fra Dag Steenfeld-Foss.

Publisert

Nå har Anders Kjekstad (45) tatt over som administrerende direktør i Miele Norge etter Dag Steenfeldt-Foss, som ledet selskapet i 17 år. Kjekstad kommer fra stillingen som administrerende direktør i Unilever Norge, og har tidligere hatt ulike lederstillinger i Mondelez International (tidligere Kraft Foods/Freia). Han er utdannet siviløkonom fra BI.

– Miele har en svært sterk organisasjon med dyktige ansatte som over mange år har skapt sterke relasjoner til både forhandlere og konsumenter. Jeg er ydmyk og stolt av å få lede et selskap som har vært tilstede i Norge i 48 år med kompromissløs kvalitetssatsing i alle ledd og bransjens klart sterkeste merkevare, sier Anders Kjekstad i en pressemelding.

Han viser til en global merkevareundersøkelse gjennomført for Miele i fjor blant mer enn 1000 respondenter i de enkelte landene. Den viste at Miele har en sterk merkevare på verdensbasis og at den står spesielt sterkt i Norge. Miele er ikke bare det varemerket flest nordmenn har "top of mind", men også merkevaren desidert flest ønsker seg. Tre ganger så mange har Miele som førsteønske enn neste produsent på listen, ifølge selskapets egen undersøkelse. 

I Norge har Miele 130 ansatte, hvorav 36 serviceteknikere, og et egeneid hovedkontor på Nesbru. Bygget består av kontorer, serviceverksted og reservedelslager, i tillegg til et stort showroom for publikum og forhandlere. Miele omsatte i 2016 for 714 millioner kroner i Norge.

– En viktig oppgave blir å fortsette å skape de beste kundeopplevelsene i alle ledd. Dette er et nøkkelelement for merkevareposisjonen. Som et "premium brand" stiller kundene høye krav til oss, sier Kjekstad.

Miele ble etablert i 1899 av Carl Miele og Reinhard Zinkann og er fortsatt eid av de samme familiene. Miele-konsernet har rundt 19 500 ansatte og omsatte for 3,93 milliarder euro i fiskalåret 2016/17, en vekst på 5,9 prosent fra året før. 

Powered by Labrador CMS