Administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen. Foto: Stian Sønsteng
Administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen. Foto: Stian Sønsteng

VIKTIGE PRODUKTER I KORONA-KRISEN

Direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen anmoder regjeringen om å ta hensyn til viktigheten av bransjens produkter i korona-kampen.

Publisert

På vegne av bransjens aktører har han i dag sendt følgende brev:

Næringsminister Iselin NybøJustis- og beredskapsminister Monica MælandHelse- og omsorgsminister Bent Høie

Kjære ministre,

Jeg skriver til dere som direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, på vegne av bransjene for kommunikasjonsprodukter innen mobil og data, hvitevarer samt lyd og bilde, foto og video, småelektriske produkter, musikkinstrumenter og generell forbrukerelektronikk.

Vi oppfordrer regjeringen til å opprettholde en normal tilnærming til salg av hvitevarer og forbrukerelektronikk, samt opprettholde muligheten til å yte nødvendig service for disse produktene.

Dette er produkter som er viktige for norske husholdninger, både for å oppbevare og tilberede mat, samt kommunisere med omverdenen, i en tid da vi alle skal holde oss mest mulig hjemme. For eldre og andre som bor alene, vil produktene også være viktige hvis de har behov for akutt hjelp. Produkter som mobiltelefoner, TV, radio og datamaskiner, samt internettprodukter og -tjenester, er også viktige for at man holder seg orientert med hva som skjer, spesielt i en tid da det er viktig å få med seg informasjon fra myndighetene. For hygienens del vil vaske- og oppvaskmaskiner være viktig.

Vi ser at bransjens aktører har stort fokus på å begrense smittefaren i butikk, samt ved hjemmebesøk for service og reparasjoner. Det legges også opp til en økt grad av levering av varene hjemme hos kundene, ved bestilling på nett.

Skulle regjeringen i forbindelse med den pågående kampen mot Covid-19 komme med ytterligere tiltak for næringsvirksomheter og butikker, ber vi dere spesielt ta hensyn til viktigheten produkter for kommunikasjon og matoppbevaring har. For folkehelsens del vil også underholdningsproduktene bransjen representerer være av betydning.

Stiftelsen Elektronikkbransjen representerer alle ledd i næringskjeden, og vi er glade for at våre medlemmer var tidlig ute med å ta del i den nasjonale dugnaden mot spredningen av det nye koronaviruset. Bransjen viser samtidig vilje og motivasjon til å fortsatt bistå slik at det norske samfunnet skal fungere, ved å selge og gi service på produkter som er viktige i hverdagen for folk flest.

Beste hilsenJan Adelsten RøsholmAdm. direktørStiftelsen Elektronikkbransjen

Powered by Labrador CMS