Leica M-D

Pressemelding fra Bresson 28. april 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica M-D (typ 262)

Et digitalt rammesøkerkamera som gjør fotograferingen like spennende som når alt var analogt. Den eneste forskjellen er at med Leica M-D (typ 262) trenger man ikke å bytte film etter 36 eksponeringer.

Leica M-D (typ 262) er fotografering i sin reneste og mest opprinnelige form med fokus på kun det essensielle: lukkertid, blenderåpning, avstand og ISO-følsomhet. Fotoopplevelsen blir tilnærmet analog - man ser ikke resultatet før man "fremkaller filmen".

• Helt uten Live View-funksjon, videofunksjon og skjerm

• Lukkeren er knapt hørbar under fotografering

• 24 MP CMOS stillbildesensor

• Leica Maestro-prosessor

• ISO opp til 6.400

• Made in Germany

Kameraet har en lukker som er meget stille, spesielt for enkelteksponeringer, og har en utløserfrekvens på opptil to bilder per sekund. I kontinuerlig modus kan Leica M-D (typ 262) fotografere opptil tre bilder per sekund.

Alle eksponeringer lagres som RAW-filer i DNG-format. RAW-filen er den digitale fotografens negativ og kan "fremkalles" og bearbeides videre i for eksempelt Lightroom og andre bildebehandlingsprogram.

Leicas stramme fokus på "Das Wesentliche" er umiddelbart gjenkjennelig i utformingen av kameraet. I tråd med Leica sin filosofi, er alle funksjoner og finesser designet og konstruert for robusthet og lang levetid. Uttrykket er enkelt, rent og funksjonelt. På baksiden vises ISO-hjulet. Topplaten er laget av messing og ligner på topplaten på Leica M9. Den røde Leica-logoen er utelatt fra forsiden av kameraet for et mer diskret utseende.

Leica M-D (typ 262) er ellers basert på Leica M (typ 262). Kameraet har Leica Max CMOS-sensor, og med ISO-verdier opp til 6.400 er det spesielt godt egnet for fotografering i naturlig lys. Sensoren på 24 megapiksler i fullt 35mm-format er konstruert for både M- og R-objektiver. I samspill med Leica Maestro-prosessoren, som også sitter i Leica sine S-kameraer, betyr dette maksimal bildekvalitet og hurtighet.

Leica M-D (typ 262) er utviklet med tanke på at fotografen skal kunne fokusere fullt og helt om èn ting: motivet.

Pakken inkluderer kamerahus og bærerem i lær.

Leica M-D (typ 262) har veiledende pris kr. 63.000,- inkl. mva. og er i salg nå.

Powered by Labrador CMS