Leica M Monochrom

Pressemelding fra Bresson 30. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica M Monochrom (Typ 246)

Leica tar nå neste steg i sitt vellykkede konsept for digital sort-hvitt-fotografering og presenterer den nye Leica M Monochrom (Typ 246). Kameraet overgår standarden satt av sin forgjenger med forbedret ytelse og en nyutviklet svart-hvitt-sensor. Samtidig beholdes det unike fokuset: svart-hvitt-bilder med maksimal kvalitet.

Den nye 24-megapiksel høyoppløselige svart-hvitt-sensoren i fullformat er uten low-pass-filter. Det resulterer i ekstremt skarpe bilder på alle følsomhetsinnstillinger opp til ISO 25.000, og med eksepsjonell dybde, klarhet og detaljoppløsning som langt overstiger eksponeringer med fargefilter på sensoren. Bilder tatt med Leica M Monochrom har en unikt finkornet gjengivelse av detaljer uten forstyrrende elementer.

De nye komponentene i Leica M Monochrom (Typ 246) er en høy-ytelses Leica Maestro bildeprosessor og et bufferminne med en kapasitet utvidet til 2 gigabyte. Denne kombinasjonen sikrer høyere hastighet og gjør Leica M Monochrom enda mer allsidig. Leica Maestro bildeprosessor bruker mindre enn to sekunder på å levere JPG-filer i høy kvalitet i tillegg til RAW-filer i DNG-format.

Takket være 1080p Full-HD videofunksjon, kan Leica M Monochrom også ta opp høykvalitets video i svart-hvitt. Videoopptak kan raskt og enkelt startes og stoppes med en egen utløserknapp. Videosekvenser kan tas opp i Motion JPG-format, det vil si i ekte fullformat, noe som gir enorme fordeler for videoredigering. Optimal lyd sikres av Leica mikrofonadaptersett (ekstratilbehør).

Utformingen på Leica M Monochrom gjenspeiler den etablerte Leica-filosofien om robusthet og diskresjon. Topp- og og bunnplate er laget av solid messing og overflatebehandlet med svart krom. Kamerahuset er laget av en sterk magnesiumlegering.

Det ripebestandige og nesten uknuselige safirglasset på LCD-skjermen er av like høy kvalitet. Det er overflatebehandlet med et beskyttende antirefleksbelegg som sørger for at fotografer kan vurdere bilder under alle lysforhold.

I tillegg til Leica M-objektiver kan nesten alle objektivene i R-serien benyttes ved hjelp av et Leica R adapter M (ekstratilbehør).

I august 2015 lanseres  en serie med Leica-filtre i fargene gul, grønn og oransje (ekstrautstyr) i E39 og E46-versjoner. Disse brukes for å endre gråtonekonverteringen av bestemte farger når man fotograferer med Leica M Monochrom. Filtrene gir mulighet til å skape uvanlige stemninger og effekter, og utvider de kreative mulighetene når man fotograferer i sort-hvitt. Veiledende pris pr. filter er kr. 990,- inkl. mva.

Takket være kombinasjonen av lav støy opp til ISO 25.000, en lys søker, utløser med lavt vibrasjonsnivå og lyssterke objektiver, åpner den nye Leica M Monochrom (typ 246) for helt nye dimensjoner innen fotografering i tilgjengelig lys.

LEICA M Monochrom (Typ 246) er leveringsklar i løpet av mai og har en veiledende utsalgspris på kr. 67.000,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS