Leica M-objektiver

Pressemelding fra Bresson 15. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Neste generajon objektiver til Leica M

Nyeste utgaver av tre klassiske M-objektiver er lansert.

Leica Summicron-M 35mm f2 ASPH., Leica Summicron-M 28mm f2 ASPH. og Leica Elmarit-M 28mm f2.8 ASPH. har blitt optimalisert og tilbyr forbedret ytelse. Det har vært mulig å forbedre bildekvaliteten på alle tre ved å optimalisere det optiske designet. I tillegg har alle fått en mer robust linsekonstruksjon. Rektangulær motlysblender, mellomring og linsedeksel i metall følger med.

Summicron-M 35mm f2 ASPH. har overlegen bildekvalitet og unikt bokeh, men størrelsen er forbløffende kompakt. Den nyeste utgaven har nå elleve blenderlameller. Dette skaper en sirkulær blenderåpning som gjengir uskarpe områder på en spesielt harmonisk måte. Resultatene er sylskarpe bilder med høy kontrast, nesten fullstendig uten forvrengning. For første gang kommer dette klassiske objektivet også i sølv.

Høy ytelse og stor belnderåpning er også karakteristiske trekk ved Summicron-M 28mm f 2 ASPH. Den store blenderåpningen gjør det meget allsidig og leverer strålende resultater selv under vanskelige lysforhold, med kompromisløs bildekvalitet og høy kontrast selv på full blenderåpning.

Leica Elmarit-M f2,8/28mm ASPH. er også et lyssterk objektiv i særdeles kompakt utførelse. Nytt asfærisk element gir optimal kvalitet og lav vekt. I nærgrensen er den praktisk talt fri for forvrengning.

Disse tre klassiske objektivene for reportasje-, street- og dokumentarfotografering forener optisk og teknisk dyktighet, tilvirket på Leica-fabrikken i Tyskland. Kombinasjonen av state-of-the-art-teknologi, kvalitetsmaterialer og nitidig konstruksjon for hånd, betyr at disse objektivene er laget for å vare.

Summicron-M 28mm f2 ASPH. vil være tilgjengelig fra slutten av januar.

Veiledende pris kr. 39.000,- inkl. mva.

Elmarit-M 28mm f2.8 ASPH. vil være tilgjengelig fra slutten av januar.

Veiledende pris kr. 22.000,- inkl. mva.

Summicron-M 35mm f2 ASPH. vil være tilgjengelig fra februar i svart og sølv.

Veiledende pris kr. 29.000,- inkl. mva. for svart og kr. 32.000,- inkl. mva. for sølv.

Om Leica M kamerasystem

Siden 1954 har Leica M-systemet representert en umiskjennelig, individuell form for fotografering og en svært bevisst fotografiske stil. Den kombinerte søkeren og avstandsmåleren fanger inn motivet, samtidig som fotografen har oversikt over hva som skjer utenfor søkerrammen. Dette tillater fotografen å forutsi det avgjørende øyeblikket og fange det diskret og pålitelig, fra reportasjefotografering til estetisk fine-art-komposisjoner.

Alle funksjonene i Leica M kamerasystemet er konstruert for ekstrem robusthet og lang levetid. Materialene er av høyeste kvalitet, og nitidige produksjonsprosesser og møysommelig manuell montering garanterer funksjonssikkerhet over flere tiår. Full systemkompatibilitet bakover - nesten alle objektiver til Leica M kamerasystem fra 1954 og framover kan brukes på de nyeste kameramodellene.

Leica M står for varige verdier og en helt spesiell kvalitet.

Powered by Labrador CMS