Leica M-P Titanium

Pressemelding fra Leica 13. oktober 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica M-P (typ 240) Titanium

I samarbeid med kunstner og Leica-fotograf Rolf Sachs, lanseres det en ny spesialutgave i Leica M-systemet - Leica M-P (Typ 240) "grip» av Rolf Sachs.

Denne spesialutgaven består av Leica M-P (typ 240) og den lyssterke klassiskeren Leica Summilux-M 35mm f1.4 ASPH. Her forenes legendarisk avstandsmålerteknologi med kreativ produktdesign. Kombinasjonen av utradisjonelle materialer og iøynefallende farge med Leicas klassiske design, gir kameraet et unikt utseende og gjør Leica M-P "grip» av Rolf Sachs til et ekte samlerobjekt. Denne spesialutgaven vil være begrenset til kun 79 sett på verdensbasis og vil være tilgjengelig eksklusivt fra utvalgte Leica Stores fra november 2016.

"For mange fotografer gjennom mange år, har Leica M vært et lidenskapelig kjærlighetsforhold! Funksjonaliteten og det ikoniske designet virker tiltrekkende på meg som kunstner og ivrig bruker. Muligheten til å "kle" kameraet i et helt nytt utseende som både overrasker og er funksjonelt, begeistret meg. Jeg har brukt et materiale som aldri før har blitt brukt. Det gir en overflate med ekstremt godt grep, samtidig som det skaper en slående estetikk og en unik tredimensjonal effekt, "sier Rolf Sachs.

Rolf Sachs baserte konseptet sitt på Leica M-P i sort lakk, men med modifikasjoner i designet for å skape en unik stil. Til kamerahuset valgte Sachs et materiale som vanligvis brukes i produksjon av bordtennisracketer. Den røde, nuppete gummioverflaten endrer det ellers rene og enkle kameraet til et unikt og slående designobjekt samtidig som det skaper en helt ny brukeropplevelse.

Utvalgte elementer på toppdekselet er tilpasset fargevalget på kamerahuset: graveringene på tilbehørsskoen, lukkerhjulet, av-/på-bryteren, videoknappen og utløseren er holdt i matchende rødfarge. En "Rolf Sachs»-logo pryder baksiden av toppdekket som en signatur fra designeren. Enkelte graveringer på objektivet er også holdt i samme nyanse av rødt.

Leica M-P "grip" av Rolf Sachs er et komplett sett og blir levert i en svart eske som inneholder kamerahus, objektiv, bærestropp og blitsen Leica SF 40. Settet inneholder også en spesiell rengjøringsbørste til kamerahuset samt en premiumbørste til utsatte deler.

Leica M-P (Typ 240) «grip» by Rolf Sachs er basert på Leica M-P og har ripebestandig skjermbeskyttelse laget av safirglass. Det er raskt klar til opptak med en stor bildebuffer på 2 GB og har manuell søkerrammevelger med den tradisjonelle "frame selector". Takket være sin kombinasjon av moderat vidvinkel og naturlig gjengivelse av perspektivet, er Summilux-M 35mm f1.4 ASPH. et av de mest allsidige objektivene i Leica M-porteføljen. Dette ekstremt kompakte og lyssterke vidvinkelobjektivet leverer høy kontrast og unik bildekvalitet selv på full blenderåpning.

Den mangeårige nære samarbeidet mellom Leica og Rolf Sachs er tuftet på en rekke prosjekter. Nylig åpnet "Camera in Motion: from Chur to Tirano", en imponerende utstilling som viser hans arbeider tatt med Leica S, utstilt på Leica-gallerier i Salzburg og Wetzlar.

Om Rolf Sachs: Rolf Sachs ble født i Lausanne, Sveits, i 1955. Han studerte i England og USA. Han fant inspirasjon i kunsten rundt ham fra de tidlige årene av sin ungdom og ble kunstner selv i slutten av 1980-årene. Han jobber tverrfaglig både med fotografi, skulptur, set-design og installasjoner, og er inspirert av hverdagslige objekter og deres vesentlighet. Han søker etter det uvanlige og ukonvensjonelle i objektene og belyser dem på nye måter.

Veiledende pris for spesialutgavesettet er kr. 149.000,-

Powered by Labrador CMS