Leica SL

Pressemelding fra Bresson 20. oktober 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica SL

Leica SL speilløst systemkamera setter nye standarder når det gjelder hastighet, bildekvalitet og allsidighet.

Leica SL kamerasystem markerer begynnelsen på en ny æra innen profesjonell fotografering og imponerer med innovasjoner i kjent Leica-kvalitet. En 24 MP CMOS-sensor i fullformat garanterer eksepsjonell bildeytelse sammen med perfekt tilpassede komponenter som objektiver og elektronisk søker. Kameraets autofokus fungerer nesten i sanntid og er den raskeste i sin klasse. Uansett hvor raskt motivene beveger seg, er Leica SL alltid klar til å fange dem.

EyeRes-søker og berøringsskjerm for total kontroll

Den elektroniske søkeren er den første i sitt slag som benytter Leica EyeRes-teknologi og ble utviklet spesielt for Leica SL. Responstiden er kortere enn man klarer å oppfatte, og med en imponerende oppløsning på 4,4 millioner piksler og en forstørrelse på 0,8x, gir denne søkeren en helt ny visuell opplevelse. EyeRes-søkeren aktiveres ved å se gjennom den og har en oppdateringsfrekvens på 60 fps. Bildet er synlig i søkeren før utløseren trykkes, noe som gir optimal kontroll over det ferdige bildet i enhver situasjon.

I tillegg har Leica SL også en 2,95 tommer stor berøringsskjerm med en visningsvinkel på opptil 170° som gir pålitelig visning av bilder og effektiv menynavigering.

24 MP CMOS fullformatsensor for eksepsjonell bildekvalitet

En 24 MP CMOS-sensor i 35mm fullformat garanterer et imponerende dynamisk område, utmerket kontrastgjengivelse, eksepsjonell skarphet og støyfrie bilder under nesten alle lysforhold. Lukkeren gir hastigheter fra 30 minutter til 1/8000 sek. Sensoren viser sitt fulle potensiale i kombinasjon med Leica SL-objektiver, spesielt ved fotografering i tilgjengelig lys, og leverer overlegen kvalitet opp til et maksimum på 50.000 ISO. Sensoren er i tillegg selvsagt optimalisert for Leica M-objektiver.

Maestro II-prosessor for maksimal ytelse

Leica SL har den beste ytelsen som er mulig med et profesjonelt kamera for tiden takket være Maestro II-prosessor. Maestro II-serien består av høyytelses prosessorer som garanterer at fotografen aldri går glipp av selv de raskest bevegelige motiver og at kameraet responderer umiddelbart på alle kommandoer. Sammen med 2 GB bufferminne, gjør prosessoren det mulig å fange eksponeringer ved hastigheter på opptil 11 bilder per sekund ved full 24 MP oppløsning og 4K video med en bildefrekvens på 30 bilder per sekund. Bildene kan lagres samtidig til et SD-minnekort som både JPEG og DNG i tråd med den raske standarden UHS II.

Profesjonell video i kinooppløsning

Leica SL er mer enn et profesjonelt stillbildekamera med mulighet for videoopptak: det oppfyller de strengeste kravene til filmskapere som et fullverdig videokamera. CMOS fullformatsensoren sammen med Leica Maestro II-prosessoren, muliggjør produksjon av profesjonelle videoer i 4K-oppløsning med Leica SL. Videoer kan lagres i UHD med 30 bilder per sekund eller i Cine4K med 24 bilder per sekund. Ved Full HD kan Leica SL filme med opptil 120 bilder per sekund og gjør bruk av hele sensorområdet. Den intuitive håndteringen av kameraet gjør skillet mellom stills- og videoopptak enkelt. Så snart kameraet er i videomodus, vises kun relevant informasjon for videoopptak. Med SL audioadapter (valgfritt tilbehør) kan du koble til en ekstern mikrofon. Videoer kan sendes i 4:2:2 10-bits format i 4K-oppløsning via HDMI 1.4.

En ny generasjon objektiver med utmerket bildekvalitet

Kombinasjonen av en fremragende bildeytelse og den raskeste autofokusen på markedet, gjør det mulig for fotografer å produsere bilder i en kvalitet man aldri før har sett i 35mm-formatet. De nye objektivene som er utviklet for Leica SL fremstår med en overlegen optisk og mekanisk presisjon. Leica Vario-Elmarit-SL 24-90mm f2.8-4 ASPH. er det ideelle standard zoomobjektivet for Leica SL. Zoomområdet til den raske Leica APO-Vario-Elmarit-SL 90-280mm f2.8-4 bygger videre fra denne, og den nåværende objektivporteføljen blir avrundet med Leica Summilux-SL 50mm f1.4 ASPH.

I tillegg er Leica SL kamerasystem kompatibel med nesten alle Leica-objektiver som noensinne er laget. For eksempel kan alle objektiver til Leica T brukes uten adapter. Spesialutviklede adaptere gjør at objektiver til Leica S, M og R, samt objektiver fra andre produsenter, også kan benyttes på Leica SL kamerahus.

Aluminiumhus for robust fotografering

Leica SL er det ideelle verktøyet for bruk i de røffe forholdene som profesjonelle fotografer møter daglig. Fokuset under utviklingen av Leica SL var hele tiden robusthet og fleksibilitet. Kamerahuset er fremstilt av to deler solid aluminium. Spesialtilpassede forseglinger rundt kontroller og i objektivene for å beskytte sensitiv teknologi på innsiden, gir optimal beskyttelse mot støv, fukt og sprut. En integrert ultrasonisk sensor rengjør sensoren for støv og smuss. Glasset som dekker skjermen på baksiden er ekstremt ripebestandig og antirefleksbehandlet.

Integrert WiFi-modul

Med Leica SL App kan du stille inn lukkerhastighet og blenderåpning med telefonen eller nettbrettet. Dette gjør det enkelt å fotografere fra uvanlige vinkler og unngå kamerarystelser når du fotograferer med lange lukkertider. Gratis nedlasting av Leica SL App i Apple App Store eller Google Play Store.

Leica SL (typ 601) kamerahus kommer i salg 16. november 2015 og vil koste kr. 72.000,-.

Leica Vario-Elmarit-SL 24-90mm f2.8-4 ASPH. zoomobjektiv er tilgjengelig samtidig og vil koste kr. 45.000,-. Ytterligere Leica SL-objektiver vil følge.

Powered by Labrador CMS