Leica TL

Pressemelding fra Bresson 8. november 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica TL

Leica presenterer TL-System: Det nye kamerasystemet imponerer med perfekte funksjoner, unik design, objektiver med høy ytelse og en rekke funksjonelt tilbehør.

Leica TL bygger videre på Leica T og fører det innovative kamerakonseptet til neste nivå. En av nyvinningene er dobling av størrelsen på det interne bufferminnet til 32 GB. Andre nye funksjoner er forbedret autofokus, spesielt i AF-C modus, og optimalisert kompatibilitet med objektiver fra andre av Leicas kamerasystemer.

Leica TL støtter nå SL-objektiver med OIS og tillater bruk av Leica R-objektiver med R-adapter L. En ny app til Leica TL for Android og iOS-enheter gjør det mulig å dele bilder via e-post eller på sosiale medier.

Leica TL er tilgjengelig i tre fargealternativer: kamerahusene i sølv og sort er identiske i design og konstruksjon, mens kamerahuset i titan er preget av en skrå kant (fas) på topp- og bunnplaten. Funksjonelt kameratilbehør, som for eksempel de nye kamerabeskytterne i høykvalitets nappaskinn som kan sitte på kameraet når du skifter batteri, samt fargekoordinerte bæreremmer i grått, svart, rødt og cemento, gjør uttrykket komplett.

Leica TL garanterer eksepsjonell bildekvalitet og leverer strålende bilder med enestående kontrast og naturlig fargegjengivelse, selv i ugunstig belysning forhold, med sin kombinasjon av høyytelses bildeprosessor, det store APS-C-formatet og CMOS-bildebrikke.

Objektivene til Leica TL dekker alle brennvidder og ulike typer fotografering og består i dag av seks objektiver, tre objektiver med fast brennviddde og tre zoomobjektiver. De to raske objektivene Summicron-TL 23mm f2 ASPH og Summilux-TL 35mm f1.4 ASPH er klassiske brennvidder for reportasjefotografering. APO-Macro-Elmarit-TL 60mm f2.8 ASPH utfyller dem som et objektiv for nærfotografering og fine detaljer. De tre kompakte zoomobjektivene, Super-Vario-Elmar-TL 11-23mm f3.5-4.5 ASPH, Vario-Elmar-TL 18-56mm f3.5-5.6 ASPH og APO-Vario-Elmar-TL 55-135mm f3.5-4.5 ASPH, dekker brennvidder tilsvarende 17-200 mm i 35mm-format og leverer enestående bilder med rik kontrast fra kant til kant.

Alle objektivene imponerer med eksepsjonell bildekvalitet på alle avstander, fra nærmeste fokusgrense til uendelig, og leverer bilder med unik bokeh og det uforlignelige 'Leica-utseendet'. Objektivene er kjent for sin enestående bildeytelse og er utviklet av Leicas spesialister i Wetzlar. Sammen med bruken av de beste materialer i konstruksjonen, sikrer TL-objektivene konstant kvalitet og er pålitelige i bruk.

Takket være L-bajonettfatningen som benyttes på Leica TL og SL-kameraer, kan SL-objektiver brukes uten adapter på Leica TL. I tillegg finnes adaptere til Leica M- og R-objektiver.

Det spesielle designet er noe som kjennetegner Leica TL. Hvert enkelt kamerahus er maskinert fra en blokk solid aluminium. Den unike kamerakonstruksjon, bruken av førsteklasses materialer og en meget forseggjort produksjonsprosess gjør at Leica TL er i en klasse for seg.

Leica TL er intuitiv å bruke og konsentrerer seg kun om relevante funksjoner, noe som sikrer at fotografen kan konsentrere seg fullt og helt om å komponere bildene sine - uten unødvendige distraksjoner. Brukeren styrer alt fra den oversiktlige berøringsskjermen på hele 3,7 tommer. Skjermen gir et lyst og klart bilde og sikrer presis og pålitelig vurdering. Mange funksjoner for fotografering og avspilling styres fra berøringsskjermen. I tillegg finnes fire kontrollknapper som er ergonomisk plassert og intuitive å bruke. MyCamera-menyen er fleksibel og kan konfigureres etter brukerens behov. Fotografen har alltid rask tilgang til de mest brukte funksjonene og sine personlig tilpassede innstillinger, selv i spontane øyeblikkssituasjoner.

Den integrerte WiFi-modulen og funksjonen for å sette opp sin egen mobile hotspot, gjør at man enkelt kan overføre stillbilder og videoer til smarttelefon, nettbrett og PC, og dele bilder og filmer på e-post, Facebook eller andre sosiale medier. En gratis Leica TL app for iOS og Android er tilgjengelig. En spesielt praktisk funksjon er muligheten til å fjernstyre kameraet. Dette lar brukeren koble en smarttelefon eller nettbrett til Leica TL for å fjernstyre lukkerhastighet og blenderåpning - for eksempel for å ta bilder med selvutløser eller fra uvanlige vinkler.

Leica TL i titan, sølv og sort vil ha en veiledende pris på kr. 16.500,- pr. stk. og vil være tilgjengelig fra autoriserte forhandlere fra midten av november.

Powered by Labrador CMS