Leica Geovid 8x56 HD-B og Geovid 8x56 HD-R

Pressemelding fra Bresson 3. september 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica Geovid 8×56 HD-B og Leica Geovid 8×56 HD-R (Typ 502)

Leica utvider Geovid HD-serien med Geovid 8×56 HD-B og Geovid 8×56 HD-R (typ 502), og hever nok en gang standarden. De nye Geovid 56-modellene er meget kompakte og knapt større enn kikkerter med 42 mm-linser.

Kikkertene kan skilte med et lyst og klart bilde takket være en objektivdiameter på 56 mm, og forbedret overføring på rundt 90%. Sammen med HD-linser og optimalisert lysgjennomgang, fjerner de patenterte Perger-Porro-prismene strølys og gir maksimal kontrast.

Begge modellene er i stand til å måle lineære avstander opp til 1825 meter i løpet av et øyeblikk. Den maksimale måletiden er målt til 0,3 sekunder. Begge kikkertene har EHR ballistikkfunksjon som viser tilsvarende horisontal rekkevidde for vinkelskudd på avstander fra 10 til 550 meter. Algoritmen, som er utviklet av Leica, beregner ikke bare den lineære avstanden og vinkelen, men også realistisk ballistisk kurve. Dette gjør Geovid 8x56 HD-B og Geovid 8x56 HD-R (typ 502) uslåelige på presisjon og fleksibilitet i alle typer jaktsituasjoner.

Geovid 8×56 HD-B har i tillegg det anerkjente ballistikske systemet ABC® (Advanced Ballistic Compensation). Takket være et integrert microSD minnekort, kan brukerne laste opp egne ballistiske data til kikkerten. Ved å trykke på en knapp, evaluerer den integrerte ballistiske kalkulatoren en stor mengde informasjon i løpet av en brøkdel av et sekund og gir presise detaljer om hvor man skal sikte. Kulebanekalkulasjonen tar hensyn til avstand, vinkel, temperatur og lufttrykk.

Brukerne kan legge inn informasjon om eget våpen og ammunisjon, og man kan velge mellom tre ulike ballistiske programmer og sende resultatet i det formatet som er relevant for sitt behov. Parametere for temperatur, lufttrykk og helningsvinkel er lagt inn i beregningen for alle alternativene. Dataene vises på den integrerte LED-skjermen som justerer seg automatisk etter lysforholdene.

Begge kikkertene er nitrogenfyllt, og vann- og trykktett ned til 5 meter. Leica AquaDura®-belegg på utsatte glassflater gjør at skitt og vann preller av og gir bedre sikt under dårlige værforhold og i fuktige miljøer. Det formstøpte magnesiumhuset er ekstremt lett og har støtdempende gummi. Balansert vektfordeling og ergonomisk passform gir sikkert grep og gjør det mulig å bruke kikkerten i lange perioder uten å bli sliten. Fungerer perfekt under alle værforhold, fra -27C til +55C.

Geovid 8×56 HD-B og Geovid 8×56 HD-R (typ 502) vil være tilgjengelig fra september 2015. Kikkertene leveres med neopren bærestropp, okularbeskyttelse, objektivdeksler, batteri og slitesterk Cordura-veske.

Leica Geovid 8×56 HD-B har veiledende pris kr. 34.000,- og Leica Geovid 8×56 HD-R (typ 502) har veiledende pris kr. 29.800,-.

Powered by Labrador CMS