Hasse Söderberg fra BSH med induksjonstopper som kan klare stekepanner med diameter opp til 28 cm. Foto: Ola Larsson

SELVDOSERING OG SMART HOS BSH

Med BSHs smartsystem Home Connect kan Sonos’ lydsystem spille en trudelutt når vaskemaskinen er ferdig. BSH har også nye selvdoserende vaskemaskiner.

Publisert

Vi møter BSHs Hasse Söderberg på utdanningsmessen Elon Expo, som ble avholdt i Ørebro i Sverige den første uken i april. Han forteller at BSHs patent på selvdoserende vaskemaskiner nå er utløpt. Dette innebærer at konkurrentene nå lanserer egne selvdoserende vaskemaskiner, men Söderberg poengterer at BSH har ti års erfaring på området, med sine i-DOS-maskiner.

Sensorer, som for eksempel måler vannets uklarhet, er også noe BSH har lang erfaring med. Dette ble det også snakket en del om på utdanningsmessen, i tillegg til Home Connect-teknologien.

Home Connect

– Et steketermometer i en ovn er en bra funksjon, men man må være på kjøkkenet for å se når maten er ferdig. Med oppkopling via Home Connect kan man for eksempel være i hagen, og når maten oppnår korrekt temperatur vil man få et varsel på mobilen, sier Söderberg.

Et annet eksempel på Home Connect som ble nevnt er at et Sonos lydsystem i samme nettverk kan spille en spesiell trudelutt når vaskemaskinen er ferdig.

Et steketermometer i en ovn er en bra funksjon, men man må være på kjøkkenet for å se når maten er ferdig

BSH viste også induksjonstopper utstyrt med rektangulære kokesoner i stedet for runde, for å kunne utnytte kapasiteten bedre. Koketoppene skal klare stekepanner opp til 28 cm i diameter målt i bunnen av pannen.

Alexandra Zazzi kokkelerte på BSHs stand. Foto: Ola Larsson.

På BSHs stand tilberedte kokken Alexandra Zazzi, kanskje mest kjent som den første kvinnelige vinneren av svenske Robinson-ekspedisjonen, smaksprøver til publikum.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS