Du kan snakke til Siemens’ nye iQ500-ovn via Home Connect og Amazon Alexa. Foto: Siemens

NY DESIGN, NYE FUNKSJONER

Siemens viste for første gang fram selskapets nye designprofil på årets IFA-messe, og kom med flere nylanseringer som skal gi deg et «sømløst liv».
 
 

Publisert

Med over 3.000 kvadratmeter på IFA-messen 2017 gjør Siemens mye ut av seg på hjemmebane, i året BSH fyller 50 år. I tillegg kommer standen til Bosch, som også er noen tusen kvadratmeter stor.

– Nå er det første gangen vi viser den nye Siemens-designen, så alt er helt nytt på standen. Vi har endret hele det designmessige uttrykket, fargene og fontene, og hvordan hele varemarkedet kommuniseres, sier Katrin Ohlander, nordisk kommunikasjonssjef i Siemens, til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvorfor har dere endret design, og hvordan kommer forbrukeren til å merke det?

En internasjonal studie viser at 86 prosent av oss vil leve et sømløst liv. Vi vil ha automatikk og smarte, oppkoblede løsninger

– Vi ønsker at designen skal være i takt med utviklingen av teknologien og produktene våre, med det oppkoblede, sømløse livet i fokus. Det er en mer moderne og futuristisk følelse, fargespråket har gått fra å være veldig lyst, til mye mørkere, sier Ohlander.

Lev livet sømløst

Med ventilatoren integrert i koketoppen blir innredningen av kjøkkenet straks mer fleksibelt. Foto: Marte Ottemo.

Nettopp fokus på «det sømløse livet» var sentralt på Siemens’ stand.

– En internasjonal studie viser at 86 prosent av oss vil leve et sømløst liv. Vi vil ha automatikk og smarte, oppkoblede løsninger. Men bare 23 prosent sier de har det slik i dag, det er dette gapet vi vil fylle, sier kommunikasjonssjefen.

Da er det naturlig å snakke om smarte hvitevarer.

– Med One Connect-appen, som jo er et eget selskap og åpent, ser vi at flere selskaper bruker løsninger, for eksempel matleveranseselskaper her i Tyskland. Home Connect er et kjempespennende økosystem av nye tjenester, sier Ohlander.

Connect-systemet finnes i toppsegmentet av hvitevarer både i Siemens- og Bosch-navnene, og Ohlander sier man nå hos sistnevte bredder sortimentet på smarte hvitevarer.

– Hvordan sørger dere for at kundene får sett alle funksjonene produktene har?

– Salget av disse toppmodellene går i stor grad via kjøkkenforhandlere, og det krever en god del skolering. Vi har treninger på våre showrooms, hvor vi går gjennom alle funksjoner, sier hun.

Connected Home har også et samarbeid med Tesla, hvor du for eksempel kan få opp bilder fra kjøleskapet på skjermen i bilen, hvis du lurer på hva du trenger å handle på butikken.

Futuristiske X-Spect skal i framtiden fortelle deg hva slags flekker du har på tøyet, og næringsinnholdet i maten din. Foto: Siemens.

Skann mat og klær

Blant de oppkoblede nyhetene på årets IFA-messe finner vi Siemens Avantgarde, en helt ny toppserie på vask og tørk.

Vaskemaskinen og tørketrommelen skiller seg ut med en blå indikatorring som omgir døren, som lar deg se programstatus selv på avstand. De har fått en smart fem-tommers full-touch skjerm, eller du kan styre vasken fra alle typer mobiler og nettbrett.

Trenden er at folk vil ha en integrert ventilator i koketoppen, og vi har kommet med flere løsninger

Tørkvolumet har også økt og har nå en kapasitet på ett til ni kilo, slik at selv store dyner og soveposer kan tørkes. Det nye IntelligentCleaning renser automatisk filteret ved hver tørking og støvet overføres til en beholder som må rengjøres etter rundt 20 tørkesykluser. Kondensvann må heller ikke lenger må tømmes manuelt, takket være et nytt dreneringssystem.

BSH fyller 50 år, og har oppgradert designspråket for Siemens. Foto: Siemens.

Siemens viste også fram en løsning som mest av alt minnet om noe fra en science fiction-film. X-Spect er en multifuksjonell skanner som kan analysere flekker på tøyet, bedømme ferskhet og næringsinnhold i matvarer og mer. Foreløpig er dette kun en prototype, men Ohlander sier vi nok vil høre mer om konseptet etter hvert.

Snakk til ovnen

Også kjøkkenproduktene har blitt oppgraderte, med Siemens IQ500 Studioline.

– Dette er en ny innbyggingsserie fra Siemens, og det har skjedd en ganske stor designendring. Dette er en pan-europeisk design, og vil kun selges gjennom kjøkkenbransjen.

IQ500-serien har blant annet Siemens’ første stemmestyrte ovn, som via Home Connect-appen lar deg bruke Amazons Alexa for å styre funksjonene. Serien er også supplert med den nye iQ500 induksjonAir, en induksjonskomfyr med integrert ventilator.

– Trenden er at folk vil ha en integrert ventilator i koketoppen, og vi har kommet med flere løsninger. Dette er noe vi tror steinhardt på. Åpne kjøkken gjør at folk ikke vil ha en svær ventilatorhette hengende fra taket, med ventilatoren integrert i koketoppen kan man heller ha en kul designlampe i taket i stedet, sier Ohlander.

Powered by Labrador CMS