Siemens i-Dos vaskemaskin

Pressemelding fra Siemens 4. november 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Smarte funksjoner fra Siemens:

Intelligent vaskemaskin som doserer vaskemiddelet for deg

Vask av klær har definitivt tatt skrittet inn i fremtiden. Ny teknologi tar ikke bare vare på klærne dine, den tar vare på naturen også, gjennom å dosere både vaskemiddel og vannmengde som brukes. Intelligente sensorer måler mengde tøy, hva slags tekstiler du skal vaske og hvor skittent det er, og tilpasser deretter vaskesyklus, mengde vaskemiddel og vannmengde som brukes. Alt du trenger å gjøre er å trykke på knappen.

Det høres for godt ut til å være sant, men det er det faktisk ikke. Når det kommer til klesvask, har din jobb blitt betraktelig enklere, for alt du trenger å gjøre nå er å sørge for at vasken er sortert, og å fylle kammeret med flytende vaskemiddel én gang i måneden. Det intelligente i-Dos- systemet tar seg av resten, så du kan bruke tiden din på mer spennende aktiviteter enn klesvask. 

Under- og overdosering

Forbrukere er ofte usikre på hvor mye vaskemiddel de skal bruke, og både for mye og for lite kan ha konsekvenser for vaskeresultatet. Underdosering kan gjøre hvitvasken grå, du risikerer å «brenne inn» flekker så de blir enda vanskeligere å fjerne, og vasken kan lukte vondt. Overdosering derimot, gir økt risiko for allergier og rester av vaskemiddel i klærne. I tillegg må man ofte bruke et ekstra skylleprogram, som øker kostnadene per vask og fører til unødig vannforbruk. Vannets hardhet, grad av skittenhet, mengde tøy, maskinens kapasitet og type tekstil er alle faktorer som skal tas i betraktning når man skal dosere vaskemiddel. Siemens vaskemaskiner med i-Dos funksjonalitet tar seg av alt dette for deg.

- Dette er definitivt et stort fremskritt når det gjelder hvordan vi tar vare på både klærne våre, og ikke minst miljøet. Det intelligente doseringssystemet i-Dos fra Siemens frigjør verdifull tid for forbrukerne, tid de kan bruke på familie og venner og ikke på vaskerommet, sier Katrin Ohlander, Kommunikasjonssjef Siemens Hvitevarer

Smart system

i-Dos avgjør automatisk den riktige doseringen av flytende vaskemiddel som trengs for vasken din, basert på vekt og hvilket program du har valgt. Med de automatiske programmene, er også grad av skittenhet med på å avgjøre mengde vaskemiddel som brukes. Den innebygde beholderen rommer nok flytende vaskemiddel til omtrent 20 vask, hvilket betyr at du ikke trenger å etterfylle mer enn én gang i måneden. Det betyr også at klærne dine blir vasket optimalt hver eneste gang. Vaskemaskiner med den automatiske doseringsfunksjonen i-Dos er superstjernene i Siemens stall. Men flere andre funksjoner vil også oppgradere klesvaskingen din: iSensoric gir deg innovativ sensorteknologi med smarte funksjoner som skal gjøre livet på vaskerommet enklere, mer fleksibelt og mer behagelig enn noen gang. 

Funksjoner som gjør klesvasken enklere:

* i-Dos: automatisk dosering av flytende vaskemiddel

* Automatiske programmer: Sensor-styrte, automatiske programmer, inkludert en unik sensor som fanger opp grad av skittenhet

* speedPerfect: Gir deg det optimale vaskeresultatet opp til 65% raskere

* waterPerfect Plus: Sørger for at maskinen bruker vannet effektivt, ikke for mye og ikke for lite

* iQdrive: Den sterke, effective og stillegående motoren med 10 års motorgaranti

* antiVibration Design: Designet på sideveggene bidrar til å stabilisere vaskemaskinen, for å redusere vibrasjonene 

Fakta om bruk av vaskemidler

Underdosering

* Hvit vask blir grå

* Kalkrester i maskinen og på tøyet

* Flekker vaskes ikke bort, de «brennes inn»

* Ansamling av olje/fett; vasken lukter vondt

* Fettpartikler løses ikke opp og blir igjen på tøyet 

Overdosering

* Synlige rester av vaskemidler

* Kan fremkalle allergi

* Ekstra skylling er nødvendig pga. vaskemiddelrester og skumdannelser

* Sløsing av vaskemiddel

Powered by Labrador CMS