Siemens iQWash

Pressemeldin fra Siemens 27. juni 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Siemens iQWash

– den smarte måten å vaske tøy på

To nye hjelpere som forenkler hverdagen   

Nå oppgraderer Siemens sortimentet med intelligente vaskemaskiner og tørketromler som gir et optimalt vaskeresultat, uten å sløse med verken strøm eller tid. Med innovative funksjoner som integrert doseringssystem, i-Dos og en selvrensende kondensor gjør den nye iQWash-serien det lekende lett både å vaske og tørke tøy. Statistikk som tar for seg nordmenns vaskevaner viser at vi bruker stadig mindre tid på å vaske tøy , og Siemens har derfor utviklet en ny serie med vaskemaskiner og tørketromler som innfrir forbrukernes ønske om å bruke mindre tid på vaskerommet.  

- Vi er svært stolte over å kunne tilfredsstille forbrukernes behov for enda smartere vaskemaskiner og tørketromler. Vi kan nå tilby vaskemaskiner som tar seg av hele vaskejobben, og hvor det eneste du trenger å tenke på er å legge inn tøyet, velge program og trykke på start, sier Katrin Ohlander, PR- og markedssjef Siemens Home Appliances.  

Vaskemaskinen Siemens iQ 800 i-Dos

Med det innovative doseringssystemet i-Dos trenger man ikke å bekymre seg for å bruke verken for mye eller for lite vaskemiddel. Vaskemaskinen har intelligente sensorer som automatisk doserer en nøyaktig passende mengde vaskemiddel. Sensoren registrerer hvilke tekstiler som skal vaskes, hvor mye vann som skal brukes og hvor skittent tøyet er. Det eneste man trenger å gjøre er å legge inn tøyet og trykke på startknappen.  

Riktig dosering av vaskemidler gir også lavere vann- og strømforbruk, ettersom vaskemaskiner med manuell dosering må gjøre ekstra skyllinger for å fjerne overflødig vaskemiddel. i-Dos-funksjonen sørger altså for at vaskemaskinen havner i beste energiklasse (A+++), og at den bruker 7000 liter mindre vann i året enn vaskemaskiner med manuell dosering .  

Vaskemaskinen har plass til åtte kilo tøy, og er utstyrt med et flekkfjerningssystem som kan fjerne opptil 16 flekker – uansett om de skyldes gress eller fett.  

Varmepumpetørketrommelen Siemens iQ 800

En vanlig tørketrommel krever en del vedlikehold, og kondensoren må rengjøres for hånd med jevne mellomrom for at energieffektiviteten ikke skal forringes. Tørketrommelen iQ bygger imidlertid på varmepumpeteknologi, og rengjør derfor kondensoren selv under hver tørking. Det medfører et svært lavt strømforbruk – hele 60 prosent mindre enn grenseverdien for energieffektivitetsklasse A. Takket være den store, rustfrie trommelen kan iQ 800 tørke opptil åtte kilo tøy på en skånsom måte som holder klærne fine.    

Tidsbruksundersøkelsen 2010: http://www.ssb.no/emner/00/02/20/sa125/sa125.pdf

2Kilde: wfk Institute for Applied Research, testrapport WL 5132/10.

Produktnavn                                            Artikkelnummer       Veiledende utsalgspris

Siemens iQ 800 i-Dos (vaskemaskin)           WM 16Y89DN            15 590 kroner

Siemens iQ 800 (tørketrommel)                  WT 48Y89DN             13 990 kroner

Powered by Labrador CMS