Siemens KG38QAL30

Pressemelding fra Siemens 25. juni 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Reduser matsvinn med innovativ kjøleskapsteknologi

Siemens tar opp kampen mot matsvinn, og lanserer nå et nytt kombiskap som femdobler holdbarheten på maten. Kombiskapet kommer med ny vakuumteknologi som tømmer skuffen for oksygen, og sørger for å forlenge matens levetid betydelig.

Ifølge FN havner en tredjedel av all mat som produseres rett i søpla. I en undersøkelse gjennomført i regi av Siemens i 2013, opplyste nesten en av fire nordmenn at de kaster mat så ofte som 4-6 ganger per uke eller mer. Matsvinn er ikke kun en utfordring for privatøkonomien, men også et ressurs- og miljøspørsmål. På bakgrunn av sitt engasjement for fremtiden og miljøet ble Siemens i 2013 partner i FAO Initiative Save Food, et prosjekt hvor det jobbes aktivt med å redusere matsvinn. Teknologien i kombiskapet KG38QAL30 forlenger matvarenes levetid, og sørger dermed for å bidra til at norske forbrukere kaster mindre mat.

En sone for hver matvare

Kombiskapet er delt inn i tre ulike oppbevaringssoner, hvor hver enkelt sone er spesialutviklet for å oppbevare ulike typer matvarer. Den ene vitaFresh-sonen holder en høy luftfuktighet på opptil 90 prosent, og passer perfekt til oppbevaring av fersk frukt og grønnsaker. Den andre vitaFresh-skuffen har tørr luft og holder en temperatur nærme 0˚ grader. Den tredje skuffen er utrustet med en innovativ vakuumTeknologi. Teknologien tømmer skuffen for oksygen, og skaper et vakuum som er ideelt for matvarer som fersk fisk og kjøtt, samt ferdigmat.

Det er nettopp kombinasjonen mellom lav temperatur og redusert oksygennivå som forlenger matvarenes levetid. Kjøleskapsteknologien sparer miljøet, tiden man bruker på å handle, samt økonomien.

- Det nye kombiskapet fra Siemens har det siste innen kjøleskapsteknologi og resultatene er forbløffende. Maten holder seg fersk hele fem ganger lenger enn i et tradisjonelt kjøleskap og sparer konsumentene for både tid og penger. Dessuten er denne teknologien et viktig bidrag til en moderne og miljøvennlig hverdag hvor vi sammen kan være med å redusere matsvinn, sier Katrin Ohlander, PR Manager for Siemens Husholdningsapparater.

Kombiskapet KG38QAL30 kommer i et stilrent inoxLook-design, med vakuumTeknologi og 0˚ C-sonen vitaFresh. Skapet oppbevarer effektivt store mengder mat, og temperaturen for hver individuelle skuff styres gjennom et eksternt LCD-display.

Artikkelnummer: KG38QAL30

Høyde: 190 cm

Veil. pris: 18 290,-

Powered by Labrador CMS