ØNSKER FLERE SENIORER I FORUMET

Dagens styre: Thor Gunnar Abelvik (Grundig, f. v.), Tor Løken (Grundig), Bjørn E. Tønsberg (Serviceeksperten) og Bjørn Birkeland (Philips). Foto: Stian Sønsteng

– Dette er en veldig hyggelig og sosial møteplass for bransjens veteraner, og vi ønsker nye medlemmer velkommen.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Bjørn Birkeland (Philips), som for et par år siden tok over ledervervet i Elektronikkbransjens seniorforum etter Tor Løken (Grundig).

I slutten av oktober var 20 av foreningens 44 medlemmer samlet hos BSH Husholdningsapparater, i Brynsveien i Oslo.

Per Sevendal og Bjarne Dehlie, begge tidligere BSH. Foto: Stian Sønsteng

– Vi har et par medlemmer som tidligere arbeidet i BSH, Per Sevendal og Bjarne Dæhlie, og er veldig glade for at BSH er så rause at de gir oss denne muligheten. Vi blir hver gang imponert over deres nyheter på produktsiden, sier Birkeland.

Superkokk

Foreningens medlemmer følger noe av den samme produktopplæringen som BSH kjører for sine kunder, og ledsaget av BSH-kokk Øyvind Andreas Mebostad tilbereder de selv sin egen middag.

– Han er en superkokk, og sørger for at vi sammen lykkes med å tilberede et deilig måltid. Når vi er ferdige på undervisningskjøkkenet fortsetter det sosiale samværet mens vi spiser, sier Birkeland.

Kokk Øyvind Andreas Mebostad (BSH, f. v.), Audun Bergh-Bentsen (Coop), Martin Vinje (The Martin Vinje Company), Stein Erik Jensen (Lefdal/Elektronikkbransjen) og Robin Vines (Philips). Foto: Stian Sønsteng

Han forteller at foreningen på grunn av pandemien de siste par årene ikke har fått gjennomført så mange samlinger som de pleier.

– Vi har fire-fem møter i året, og håper vi nå for alvor har kommet i gang igjen. Tidligere i år fikk vi også gjennomført en busstur sammen med medlemmenes ledsagere, da vi besøkte Hadeland glassverk og Kistefos museum, sier Birkeland.

Kai Hansen (Expert, f. v.), Sondre Petersen (AEG), Torgeir Røst (Philips) og Sverre Oddstøl (Oddstøl elektriske). Foto: Stian Sønsteng

Stiftet i 2008

Elektronikkbransjens seniorforum ble stiftet 3. juni 2008, etter initiativ fra blant annet Ove Magndal (ElektronikkForbundet) og Odd Erik Hansen (J. M. Hansen/Expert). I fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2008 rapporterte tidligere redaktør og informasjonssjef Erik Andersen (fortsatt aktivt medlem) dette:

Siden vi bare har et par kvinner i foreningen, er disse spesielt velkomne

– Det som knytter personene i gruppen sammen, er de bransje- og forretningsmessige forhold som har oppstått gjennom mange år. En hensikt med forumet er å pleie vennskapet og spe på med faglig oppdatering.

Birkeland beskriver dagens seniorforum som en god gruppe som trives sammen.

Tor Inge Bertelsen (Elektronisk Service, f. v.), Helge Aamotsbakken (Hvitevareretur/Elkjøp), Erik Andersen (Elektronikkbransjen) og Ingar Holtmon (Philips/Mono). Foto: Stian Sønsteng

Nye medlemmer

– Foreningens oppgave er å skape en sosial møteplass, og vi har medlemmer med bakgrunn fra sentrale posisjoner innen både hvitt og brunt, fra leverandørsiden, handel og verksted, sier han.

Han anslår at rundt halvparten av dagens medlemmer er de mest aktive.

Bjørn E. Tønsberg (Serviceeksperten, t. v.) og Oddvar Kirkbakk (NRK). Foto: Stian Sønsteng

– De langt fleste av oss er pensjonister, men vi har også medlemmer som fortsatt er yrkesaktive. Hvis det er noen som føler dette er noe de har lyst til å være med på, er de velkommen til å ta kontakt. Siden vi bare har et par kvinner i foreningen, er disse spesielt velkomne, sier Birkeland.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2022, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Neste samling blir på Kiel-båten i slutten av november.

Powered by Labrador CMS