Cano EOS 7D

Pressemelding fra Canon 28. juni 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Med fotografen i fokus –

Canon forbedrer EOS 7D med en rekke nye funksjoner

Canon lanserer i dag en ny firmware-versjon for EOS 7D som byr på en rekke nye funksjoner for fotoentusiaster som ønsker å skyve grensene enda litt lenger. Versjon 2 av firmwaren bygger på kameraets høye hastighet, avanserte prosessering og kreative allsidighet. Utvidelsen gir EOS 7D-eiere mange nye fordeler som serieopptak med flere RAW-bilder, funksjoner for redigering i kameraet, brukerdefinert Auto ISO-innstilling og støtte for Canons siste GPS-mottaker, GP-E2. 

EOS 7D, som ble lansert i 2009, var utviklet basert på innspill fra tusenvis av fotografer fra hele verden. Med sin unike kombinasjon av enestående bildekvalitet og eksepsjonell fleksibelhet innen en rekke fotosjangre regnes EOS 7D fremdeles som et av de beste APS-C-kameraene på markedet. Under utviklingen av den nye firmwaren fulgte Canon en lignende oppskrift, og innhentet tilbakemeldinger direkte fra brukerne for å oppdatere EOS 7D med forbedret ytelse, utvidede opptaksmuligheter og flere kreative funksjoner.

Forbedret RAW-ytelse

Med en 18 megapikslers APS-C CMOS-sensor, to "DIGIC 4"-prosessorer og utvidet maksimum ISO på hele 12800, byr EOS 7D på høy opptakshastighet og bildekvalitet med opptil 8 bilder i sekundet. Takket være den nye firmwaren som utvider 7D med avanserte algoritmer for minnebehandling hentet fra Canons toppmodeller i EOS-1D-serien, kan du glede deg over større fleksibilitet ved serieopptak med utvidet RAW-kapasitet som gir serier på hele 25 RAW-bilder eller 130 JPEG-bilder. Kombinert med kameraets høye oppløsning på 18 megapiksler og 14-bits bildeprosessering gir dette deg mulighet til å fange øyeblikkene som detaljerte bilder.

Bilderedigering og -rangering i kameraet

Et utvalg av nye redigeringsfunksjoner gir deg større kontroll over hvordan bildet ser ut, og du kan starte etterbehandlingen av bildene i kameraet. Du kan nå behandle RAW-filene og fjerne feil som vignettering, forvrengning og kromatisk avvik, i kameraet. Du kan i tillegg justere en rekke parametere som hvitbalanse, skarphet og bildestil, med det samme bildet er tatt og lagre resultatet som en ny JPEG-fil. Videre kan du endre størrelsen på JPEG-filer direkte – uten bruk av PC eller Mac.

Når du har mange bilder etter en fotoøkt, kan du enkelt organisere bildene ved hjelp av det nye verktøyet for bilderangering. Bilderangeringsdataene lagres i metadataene for hver fil og kan leses av en rekke redigeringsprogrammer, inkludert Canon Digital Photo Professional, og andre populære programmer som Apple Aperture, Adobe Lightroom og Bridge.

Ekstra kontroll over stillbilder og film

Den nye firmwaren for EOS 7D byr på større fleksibilitet både ved stillbilde- og filmopptak. Ny kontroll over innstillingen Auto ISO gjør det mulig å begrense maksimum Auto ISO-hastighet innenfor området ISO 400 til 6400. Med større kontroll over eksponeringen kan du tilpasse maksimum Auto ISO-hastighet til dine preferanser eller justere parameterne i ulike opptakssituasjoner for å oppnå en bestemt kreativ effekt.

Forbedret lydfunksjon i filmopptakene gir ambisiøse filmfotografer større kontroll over videoopptakene. Du kan komplettere kameraets filmopptak i full HD-kvalitet (1 920 x 1 080p) med 16-bits digital stereolyd samplet i 48 kHz kringkastingskvalitet, og ny manuell kontroll over volumet som lar deg velge mellom 64 lydnivåer. Et digitalt filter for vinddemping reduserer støy som skyldes luftbevegelser rundt mikrofonen, og sikrer klar og tydelig lyd uten forstyrrende bakgrunnsstøy.

Spor reisene dine med GPS

Versjon 2 av firmwaren gjør det også mulig å logge opptaksstedene takket være ny støtte for GPS-mottakeren GP-E2, som er Canons nye, effektive GPS-enhet.  GP-E2 festes på kameraets tilbehørssko og kobles til kameraet med en kabel slik at du enkelt kan geomerke bildene med lengdegrader, breddegrader og høyde over havet, samt retningen bildet ble tatt i. Alle disse opplysningene leggs inn i EXIF-filen for bildet[1]. GPS-loggingen registrerer posisjonen din med jevne mellomrom, og kompatibilitet med Google Maps gjør det enkelt å vise reiseruten i Canons gratisprogram Map Utility.

Firmware versjon 2 er tilgjengelig fra august 2012.

Canon EOS 7D firmware versjon 2 – nye funksjoner:

Canon EOS 7D – nøkkelfunksjoner:

[1] Merknad: GPS-informasjon kan kun legges til stillbilder.

Powered by Labrador CMS