Canon 35mm EF Cinema

Pressemelding fra Canon 3. april 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon Inc. utvikler et nytt 35mm EF Cinema primærobjektiv

Canon offentliggjør i dag at et nytt 35mm EF Cinema primærobjektiv er under utvikling. Objektivet er kompatibelt med en lang rekke sensorformater, inkludert super 35mm, fullformats 35mm og APS-C, og det nye 35mm objektivet med EF-fatning vil bli det sjette primærobjektivet i Canons EF Cinema objektivserie.

Dermed oppfylles behovet for et objektivvalg mellom de eksisterende 24mm[1]og 50mm[2] objektivene. En demonstrasjonsutgave av 35mm Cinema-objektivet vil bli utstilt på Canons stand ved 2013 NAB-Show i Las Vegas, 8-11. april 2013, og målet er en offisiell lansering i løpet av april 2013.

Canons høypresisjons Cinema-primærobjektiver leverer høy optisk ytelse ved en rekke brennvidder for å kunne tilpasses et bredt spekter kreative opptakspreferanser, og de inngår i Cinema EOS-systemet med profesjonelle digitale videoprodukter. Cinema EOS-systemet ble lansert sent i 2011 og tilbyr en unik bredde avanserte kameraer med stor sensor og 4K Cinema-objektiver som sikrer eksepsjonell kvalitet og kreativ frihet for profesjonelle fotografer av alle slag.

– Canons målsetning er å utvikle industriledende teknologi som støtter visuelle historiefortellinger på alle nivåer, sier Erik Mikalsen, administrerende direktør i Canon Norge. – Bare de siste 18 månedene har vi lansert Cinema EOS og utvidet systemet slik at det nå omfatter HD, 2K- og 4K-kameraer og en rekke forskjellige objektiver. Vi etterstreber alltid å tilby våre kunder flere kreative muligheter og dermed større fleksibilitet som igjen vil støtte eksepsjonelle filmproduksjoner. Det nye 35mm-objektivet som nå er under utvikling, er et suverent eksempel på nettopp det.

Alle Canons EF Cinema-objektiver har avanserte materialer og linsebelegg som oppfyller de mest krevende optiske ytelsesnivåer, inkludert 4K (4 096 x 2 160) produksjonsstandarder. Alle Canons Cinema primærobjektiver har 11-blads blender som er ideell for å oppnå kreativ uskarphet (bokeh) når et objekt er isolert fra bakgrunnen. Alle har fullformats bilderinger og lett og kompakt design som sikrer fargetoner og balanse som matcher Canons avanserte Cinema zoomobjektiver. Canons Cinema primærobjektiver sikrer den enkle betjeningen og høye påliteligheten som kreves innen profesjonell filmproduksjon.

Canons Cinema primærobjektiver er designet for å være kompatible med alle kameraer i Cinema EOS-systemet, og takket være fullformats bilderinger kan de også brukes sammen med Canons digitale speilreflekskameraer som EOS 7D og EOS 5D Mark III. EF-fatningen på Canons Cinema primærobjektiver støtter kommunikasjonen mellom kamera og objektiv og gir funksjoner som display av f-tall i søkeren, opptak av objektiv-metadata og korrigering av vignettering[3].

Canons EOS Cinema-system ble lansert i 2011 og har allerede utviklet seg til å omfatte fire kameraer og ni primær- og zoomobjektiver med ulike objektivfatninger som dekker en rekke brennvidder. For mer informasjon om alle produktene i Cinema EOS-serien, besøk: http://www.canon.no/For_Home/Product_Finder/Digital_Cinema/Cinema_EOS_Cameras/index.aspx

Spesifikasjoner og prissetting av 35mm Cinema primærobjektivet er ennå ikke fastsatt. Canon vil frigi flere detaljer på et senere tidspunkt.

[1] CN-E24mm T 1.5 L F

[2] CN-E 50mm T1.3 L F

[3] Avhengig av kamerakompatibilitet

Powered by Labrador CMS