Canon Cinema EOS

Pressemelding fra Canon 4. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Flere muligheter for kreativ utfoldelse

– Canon oppdaterer Cinema EOS-kameraene

Canon annonserer i dag en rekke funksjonsoppdateringer for de innovative kameraene i Cinema EOS-serien. Dagens lanseringer er de seneste  i Canons raskt voksende portefølje av profesjonelle videoprodukter som gir filmfotografer større kreativ frihet og flere muligheter. 

Vi har hørt på kundenes tilbakemeldinger, så funksjonsoppgraderingene og det nye objektivet er spesialutviklet for å møte de økende kreative behovene til dagens profesjonelle videofotografer. Oppdateringene bidrar til større kreativ fleksibilitet og forbedret funksjonalitet, og er et godt bevis på Canons ønske om å tilby produkter som oppfyller behovene i en profesjonell filmverden i stadig utvikling.

ISO 80000 gir eksepsjonell fleksibilitet i svakt lys

Canons omfattende ekspertise innen kamera- og sensorutvikling resulterte i at en helt ny Super 35mm-sensor så dagens lys med Cinema EOS-systemet – en sensor som gir enestående ytelse i krevende forhold med lite tilgjengelig lys. Nå tar Canon det hele et skritt videre og øker innstillingen for høyeste ISO på EOS C500, EOS C300 og EOS C100 – fra dagens ISO 20000 til ISO 80000. Med den nye ISO-innstillingen, som savner sidestykke i bransjen, kan videofotografer som for eksempel lager dokumentarer, nyheter og reportasjer, jobbe i enda svakere lys og få detaljerte, fargerike bilder. Det er mulig å filme i intervaller på 1 eller 1/3 stopp fra ISO 320 helt opp til ISO 80000, noe som gir enorm kreativ frihet.

Forbedringer for Canon EOS C500

Vi lanserer også en rekke andre funksjonsforbedringer for EOS C500 basert på tilbakemeldinger fra brukerne, og da spesielt funksjoner myntet på film- og dramaproduksjoner.

Med de nye firmware-oppdateringene på EOS C500 er det mulig å filme med enda mer omfattende fargerom. I tillegg til det eksisterende BT-709-fargerommet legges det til to nye: CDI-P3+ og Cinama Gamut. DCI-P3 er et etablert fargerom for digital kinoprojeksjon, og med DCI-P3+ kan du uten problemer integrere EOS C500 sømløst i arbeidsflyten for denne typen produksjon. DCI-P3+ tar opp et større spekter av farger, men kan likevel ikke håndtere alle fargene som dagens sensorteknologi fanger opp, og det er her nye Cinema Gamut kommer inn og tilbyr et enda større fargerom. Det er i tillegg mulig å bruke BT.709, Wide DR eller DCI-P3+ LUT på utdataene fra MON.1/2-terminalene, noe som gir flere muligheter for å overvåke opptaket på stedet.

Alternativene for høyhastighetsopptak på EOS C500 utvides også, noe som igjen gir større fleksibilitet. Det introduseres en ny 4K1K RAW-modus som gjør det mulig å ta opp 120 bilder i sekundet. I motsetning til den eksisterende 4K2K HRAW-modusen, der det brukes interpolering for å lage et endelig bilde på 4 096 x 2 160 piksler ved opptak med høyere bildefrekvens enn 60P, benytter den nye 4K1K-modusen en beskåret del av bildesensoren. Det nye alternativet tar opp i et mer filmaktig sideforhold på 4 096 x 1 080 piksler og reduserer faren for ujevne kanter, eller trappetrinnseffekt, i bildet. 4K2K HRAW vil fremdeles være tilgjengelig som opptaksalternativ.

Med firmwareoppdateringene er det også mulig å bruke EOS C500 i filmproduksjoner som benytter en ACES-arbeidsflyt. Det er mulig å overføre 2K-signal fra MON.2-terminalen som samsvarer med ACESProxy10 gamma og ACES-fargerommet. Kombinert med egnet skjermutstyr er det mulig å følge med på opptaket i ACES-farger på opptaksstedet. 

Under lange filmopptak genereres det mye varme, spesielt ved 4K- eller 2K-opptak.

EOS C500 er derfor utstyrt med et effektivt viftebasert kjølesystem. Modusen for automatisk kjøling er oppdatert, og systemet slås nå av under opptak, slik at du ikke risikerer å få med forstyrrende viftestøy i opptakene. Hver gang opptaket stanser, reguleres kameratemperaturen automatisk, noe som gir mer kontinuerlig avkjøling og minsker sjansen for at viften plutselig begynner å gå under et opptak. Viften vil imidlertid automatisk starte under et opptak når det er fare for overoppheting[1]. 

Forbedringer for EOS C300

Canon lanserer en rekke nye oppdateringer som bygger videre på de brukervennlige oppgraderingene som ble annonsert for EOS C300 tidligere i 2013. De nye oppgraderingene gir bedre funksjonalitet for filmfotografer som jobber alene, og omfatter blant annet Wide DR-gamma.  Wide DR ble først lansert med EOS C100 og gir det samme 12-trinns dynamiske området som er tilgjengelig når du filmer i Canon Log-gamma, men du får et mindre "flatt" bilde som ikke nødvendigvis krever etterredigering eller fargegradering. Dette er spesielt praktisk for filmskapere som jobber med stramme tidsfrister eller begrensede økonomiske ressurser.  

Oppdaterte EOS C300 har også støtte for objektivet EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS STM, komplett med kontinuerlig autofokus og forbedrede AE-alternativer.

Forbedringer for EOS-1D C

Unike EOS-1D C er et komplett 4K-kamera som også får oppgraderte funksjoner som gir bedre ytelse og større fleksibilitet.

Bruker du Canons EF-objektivfatning, kan du med den oppdaterte firmwaren vise gjeldende blenderverdi (f-tall) når du filmer med Canons EF Cinema-objektiver, og lagre metadata for objektivet.  Funksjonene for korrigering av mørke hjørner og kromatisk avvik vil i tillegg ha støtte for EF Cinama-objektiver og gi bedre bildekvalitet[2].

Brukerne ønsket seg også bedre lyd, og det har vi gjort noe med. For øyeblikket er lydopptaket begrenset til en mikrofoninngang, men med den kommende oppdateringen blir det mulig å velge linje eller mikrofon, noe som åpner for bruk av ekstern lydkilde.

Forbedret fleksibilitet og funksjonalitet i hele serien

Canon forbedrer også funksjonaliteten på EOS C500, EOS C300 og EOS C100 på en rekke måter. Forstørrelsesfunksjonen, som er ment som en hjelp ved manuell fokusering, blir for eksempel forbedret slik at du kan få forstørret visning av 25 ulike segmenter i bildet som vises, i stedet for bare den midtre delen. Vi har lagt til et nytt alternativ som gjør det mulig å låse alle kamerafunksjoner, inkludert REC-knappen, når strømbryteren er i LOCK-modus. Det blir også mulig å tilordne enten ISO- eller IRIS-kontroll til hovedhjulene på kamerahuset og håndtaket på EOS C500 og EOS C300.

Den trådløse fjernkontrollen for EOS C500 og EOS C300 er også forbedret slik at to brukere får tilgang til kameraet samtidig – den ene kan styre opptaket, mens den andre tar seg av metadata, noe som gir bedre arbeidsflyt i postproduksjonen.  EOS C300/C300 PL og XF300 og XF305 får i tillegg GPS-støtte via Canons GPS-mottaker GP-E1, slik at det automatisk tas opp GPS-informasjon sammen med filmen.

Funksjonen for korrigering av mørke hjørner utvides også med støtte for en rekke flere objektiver med EF-fatning for EOS C500, EOS C300 og EOS C100. Denne funksjonen bidrar til best mulig bildekvalitet ved å redusere skyggene som kan oppstå i hjørnene på bildene[3].

XF300-serien oppdateres også med en ny solblender med innebygd linsebeskyttelse og en digital telekonverterfunksjon.  

Firmware-oppdateringene[4] for Cinema EOS-kameraene vil bli tilgjengelig i 4. kvartal 2013, mens oppdateringene for XF-serien kommer i 1. kvartal 2014.

[1] This update was made available as an additional upgrade in firmware version 1.0.2.1.00, released earlier in 2013.

[2] Lens compatibility updates do not apply to top-end Canon EF Cinema zoom lenses CN-E30-300mm T2.95-3.7 L S/SP and CN-E14.5–60mm T2.6 L S/SP.

[3] Peripheral Illumination Correction is not supported in EOS C500 PL and EOS C300 PL cameras.

[4] For a complete list of the updates for all models, and more technical detail, see the ‘Technology Explained’ document supplied with this release.

Powered by Labrador CMS