Canon CN7x17 KAS S

Pressemelding fra Canon 2. april 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon utvider Cinema EOS-systemet med det første Cine-servoobjektivet med 4K til kringkasting og håndholdt produksjon

Canon utvider i dag Cinema EOS-systemet med lanseringen av  CN7x17 KAS S– det første Cine-objektivet med servomotor utviklet for kringkastings-  og håndholdte produksjoner med stor sensor og 4K-kameraer. Canon styrker videre sin ledende posisjon i markedet for 2/3-tommers TV-objektiver med lanseringen av HJ18ex7.6B IRSE /IASE, arvtakeren til populære HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A som kan skilte med forbedret ytelse, bedre spesifikasjoner og større brukervennlighet.

CN7x17 KAS S – Super 35mm sensoroptikk

CN7x17 KAS S er utviklet med tanke på TV-produksjonsmarkedet – et dynamisk, mobilt miljø som de tradisjonelle Super 35mm-formats Cine-objektivene ikke er designet for. Canons nye Cine-objektiv med servomotor er beregnet på aktører i dette markedet og kombinerer tiår med ekspertise fra utvikling av markedsledende tv-objektiver med avansert teknologi hentet fra Canons Cine-zoomobjektiver. Resultatet er et objektiv med uovertruffen kvalitet, allsidighet og brukervennlighet.

Med klasseledende brennvidde fra 17 til 120 mm er objektivet skreddersydd for kameraoperatører i tradisjonelle tv-miljøer, samtidig som objektivet gir deg fordelene fra Canons anerkjente Cine-objektiver for filmproduksjon, der det kreves en mer flytende opptaksstil.

Kameraer med stor sensor har raskt etablert seg i en rekke ulike produksjonskategorier – fra drama til dokumentarer og nyhetsproduksjon. Det nye Cine-objektivet med servomotor passer perfekt til slike opptak og er spesialutviklet for å imøtekomme behovene til profesjonelle aktører. Med dette objektivet får du i både pose og sekk – funksjonaliteten du forventer fra tradisjonelle tv-objektiver og videoopptak i høyeste kvalitet med et særegent «filmpreg». Objektivet leveres både med EF-fatning (CN7x17 KAS S /E1) og PL-fatningen som er bransjestandard (CN7x17 KAS S /P1).

Cine-objektivet med servo er konstruert etter strenge optiske krav og drar veksler på Canons omfattende ekspertise innen objektivutvikling. Objektivet støtter opptak i 4K-oppløsning, har 7x forstørrelse i hele zoomområdet fra 17 til 120 mm og minimum T-tall på T2.95 som gir deg stor fleksibilitet og takler et eksepsjonelt bredt spekter av opptakssituasjoner.

Servomotoren gjør objektivet ideelt til bruk i mobile produksjoner, for eksempel til dokumentarer. Motorenheten har samme størrelse som tilsvarende enheter på vanlige portable objektiver, gir den samme betjeningsfølelsen og er mer behagelig ved lange opptak. Rask zoom, blender og fokus gjør at operatøren kan reagere raskt på endringer i opptaksscenen, mens  lavhastighetsfunksjon gir suveren kontroll over sakte zooming og sikrer at du får nøyaktig den effekten du ønsker. Når ting skjer fort, sørger umiddelbar oppstart for at du ikke går glipp av noe.

Objektivet er også velegnet til montering på stativ, for eksempel ved  studioopptak eller utendørssendinger. Du kan styre zoom, fokus og blender ved hjelp av Canons eksisterende zoom- og fokuskontrollere, noe som gir presis og praktisk kontroll over viktige bildejusteringer uten at du tar i objektivet. Bruk i virtuelt studio støttes også, takket være en avansert 16-bits encoder.

Det nye Cine-objektivet med servo er brukervennlig, pålitelig og solid – helt i tråd med Canons  lange tradisjoner i kringkastingssegmentet. I utviklingen av selve konstruksjonen er det lagt vekt på solid utførsel og pålitelighet, mens innmaten består av optikk av høyeste kvalitet med en vær- og støtsikker konstruksjon som gjør at objektivet takler hard bruk og tøffe opptaksforhold.

Objektivet er en del av Cinema EOS-systemet og fungerer derfor også utmerket på filmsettet. Servomotoren åpner for en mobil opptaksstil som det er vanskelig å få til med andre eksisterende Cine-objektiver. Du kan også ta av servomotorenheten hvis du vil ha vanlig filmfunksjonalitet, og den monteres raskt og enkelt på igjen uten behov for kompliserte justeringer. Canons anerkjente optikkvalitet kombinert med støtte for standard tilbehør, inkludert følgefokus og mattboks, gir en meget fleksibel løsning.

CN7x17 KAS S er kompatibelt med et stort utvalg kameraer og støtter også kommunikasjon mellom objektiv og kamera. Utgaven med EF-fatning bruker Canons eget system, mens utgaven med PL-fatning er det første objektivet i Cinema EOS-serien som støtter Cookes /i Technology. Det er også støtte for seriell kommunikasjon (12-pins).

HJ18ex7.6B IRSE /IASE – oppgradert HD-objektiv med suveren kvalitet

Canon lanserer også HJ18ex7.6B IRSE /IASE – et nytt og forbedret ENG-objektiv som er arvtakeren til populære HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A. Objektivet har gjennomgått omfattende oppgraderinger og kan skilte med forbedret ytelse, bedre spesifikasjoner og forbedret brukervennlighet i tillegg til lavere vekt som gjør det enklere å ta med objektivet[i].

Canons egenutviklede optikk sørger for førsteklasses optisk ytelse med økt forstørrelse på 18x og lenger brennvidde på 7,6 til 137 mm. Nærgrensen er på kun 56 cm, mens den nye drivenheten sørger for forbedret brukervennlighet, systemstøtte og funksjonalitet.

Tilgjengelighet

CN7x17 KAS S er tilgjengelig fra juli 2014, og HJ18ex7.6B IRSE /IASE er tilgjengelig fra april 2014, men pris kan ennå ikke bekreftes.  Begge de nye objektivene stilles ut på Canons stand på NAB 2014.

[i] HJ18ex7.6B IRSE /IASE  er 20 gram lettere enn HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A

Powered by Labrador CMS